Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μπλακάουτ στην κινητή τηλεφωνία: Γιατί έρχονται διακοπές σήματος στα κινητά

Κάποτε ήταν αδιανόητο, ωστόσο, τα κινητά τηλέφωνα πιθανόν να κλείσουν σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, εάν οι διακοπές ρεύματος ή ο περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας πλήξουν τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει ενισχύσει τις πιθανότητες για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Γαλλία, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί μετά το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για εργασίες συντήρησης.

Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών ανησυχούν ότι ένας βαρύς χειμώνας θα δοκιμάσει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπιστούν πιθανές εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αυξάνοντας την πιθανότητα διακοπών στην κινητή τηλεφωνία.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος εξαντλήσουν τα αποθέματα των εφεδρικών μπαταριών που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την επικράτειά τους.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.