Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΗΑΕ προς Δύση: «Αν θέλετε περισσότερο πετρέλαιο… πάρτε μας τηλέφωνο» «Απέχουμε μόνο ένα τηλεφώνημα εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις»

Με ένα σαφή και κάθετο τρόπο τα ΗΑΕ ένας από τους μεγάλους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+ ξεκαθάρισαν στις ΗΠΑ και στις λοιπές δυτικές χώρες ότι… «πετρέλαιο υπάρχει» απλά πρέπει να το πληρώσουν στην τιμή που έχει ορίσει ο οργανισμός για να το αγοράσουν.

Δηλαδή δεν υπάρχει έλλειψη πετρέλαιο παγκοσμίως, απλά η παράγωγή μειώθηκε κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως προκειμένου να στηριχθεί η τιμή του μετά το άνοιγμα των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ που οδήγησαν σε αισθητή μείωση την τιμή του βαρελιού.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ, Σουχάιλ αλ-Μαζρούι,  δήλωσε σήμερα ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ είναι διατιθέμενη να παράσχει στον κόσμο το πετρέλαιο που χρειάζεται και ότι «απέχουμε μόνο ένα τηλεφώνημα εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις».

Η λογική των χωρών του ΟΠΕΚ+ προς τις χώρες της Δύσης είναι ότι αφού «έχετε πετρέλαιο μπορείτε να καταναλώνετε από αυτό, αλλά εμείς πρέπει να στηρίξουμε τις τιμές του προϊόντος μας. Αν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη σαφώς και με ένα τηλεφώνημα θα την αναπληρώσουμε».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.