Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εξαγορά σούπερ μάρκετ: Ποιον όμιλο με 352 καταστήματα αγοράζει ο Κρητικός

Στη μάχη κατά της ακρίβειας ρίχνονται και τα σούπερ μάρκετ Κρητικός, επεκτείνοντας το δίκτυο τους με σκοπό να αυξήσουν τα κέρδη κρατώντας χαμηλά τις τιμές.

Συγκεκριμένα, την εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.» ανακοίνωσε η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.

Με αυτό τον τρόπο τα σούπερ μάρκετ Κρητικός εντάσσουν στο δυναμικό τους τα 52 εταιρικά καταστήματα του ομίλου, αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων Ελληνικά Μάρκετ, Πρόοδος Μάρκετ, Ήλιος Μάρκετ και Γρήγορα, μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης, η εταιρεία στοχεύει την παρουσία της σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά.

«Κάνοντας έτσι πράξη την υπόσχεση “κάθε μέρα δίπλα σας” και το όραμά της εταιρείας να νοιάζεται καθημερινά και να στηρίζει την τοπική αγορά, τους τοπικούς προμηθευτές, πελάτες και εργαζόμενους και, εν τέλει, τις τοπικές κοινωνίες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Η αλήθεια είναι ότι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κολοσσούς της αγοράς, πολλά σούπερ μάρκετ καλούνται να συνενωθούν προκειμένου να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές της αγοράς.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει μία 6ευρη για αγορές 120€ και εκπτώσεις Top Hits -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Top Hits και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Με αυτή την κίνηση, και τα σούπερ μάρκετ Κρητικός προσπαθούν να δημιουργήσουν συνέργειες και να επεκτείνουν το δίκτυο τους διατηρώντας όσο πιο χαμηλά γίνεται τις τιμές τους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.