Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες δεν πιστεύουν στο καλάθι της νοικοκυράς

Μπορεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης να προωθούν με τυμπανοκρουσίες το «καλάθι των 50 προϊόντων», ωστόσο οι πολίτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι το καλάθι θα βοηθήσει λίγο (34%) ή καθόλου (23%) την οικογένειά τους. Αντίθετα, μόλις το 5% απαντά «πολύ», ενώ το 17% απαντά «αρκετά».

Παράλληλα, οι πολίτες μεταφέρουν την απόγνωσή τους για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους (τη στιγμή που η κυβέρνηση παραμένει… απούσα), με το 71% να τονίζει ότι η ακρίβεια τούς έχει υποχρεώσει να μειώσουν τις αγορές βασικών προϊόντων είτε πολύ (31%) είτε αρκετά (40%).

Εξάλλου, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων διαπιστώνει πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί αρκετά ή πολύ τα φαινόμενα της κερδοσκοπίας.

Οι πολίτες καταγράφουν επίσης την ανασφάλειά τους εν όψει του φετινού χειμώνα, με το 77% να ανησυχούν πολύ (37%) ή αρκετά (40%) πως θα περιορίσουν τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι τους.

Παρά την αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής από τους πολίτες, όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση, εντούτοις στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% (σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας) και συγκεντρώνει πλέον το 31,2%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει καθηλωμένος στο 22,9% και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποχωρεί (από 11,6% στο 11,4%).

→ Τα στοιχεία της δημοσκόπησης:

  • Δειγματοληψία: τυχαία, στρωματοποιημένη
  • Δείγμα 1.002 άτομα, ηλικίας 17 ετών και άνω
  • Στατιστικό σφάλμα: +/- 3,1%
  • Διάστημα βεβαιότητας: 95%
  • Χρονικό διάστημα: 10-14 Οκτωβρίου
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.