Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Διεθνής διασυρμός για το… ρουσφέτι 32 εκ. ευρώ της κυβέρνησης στον σύζυγο της Φον ντερ Λάϊεν

«Μεγάλη κρατική επιχορήγηση στην Orgenesis του κυρίου von der Leyen, συζύγου της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν, δόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αμέσως μετά την επίσκεψη της συζύγου του στην Ελλάδα», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, La Verita

Με αφορμή τη διερεύνηση από την ευρωπαϊκή Εισαγγελία των αγορών εμβολίων κατά του κορονοϊού από την ΕΕ, η ιταλική εφημερίδα, La Verità, που πρόσκειται στη Δεξιά, με δημοσίευμά της, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαμεσολάβηση υπέρ της εταιρείας όπου εργάζεται ο σύζυγός της, με στόχο να λάβει επιχορήγηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες, αλλά και στον ευρωπαϊκό Τύπο, γίνεται ευρύτατα λόγος για «υπόγειες» σχέσεις της Φον ντερ Λάϊεν με φαρμακευτικούς κολοσσούς και κυρίως με τη Pfizer ιδίως για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, και εμμέσως πλην σαφέστατα, αφήνονται υπονοούμενα για ιδιαιτέρως μεγάλα σκάνδαλα εκ μέρους της Κομισιόν.

Στη δημοσίευμά της, η ιταλική εφημερίδα κάνει λόγο για χρηματοδοτήσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης προς τον σύζυγο της Φον ντερ Λάϊεν, που γεννούν εύλογα ερωτηματικά. Κάτι, στο οποίο καλείται να δώσει σαφείς απαντήσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον, όταν δίδονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, του οποίου η κατάσταση χειροτέρευσε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και των ολέθριων πολιτικών της Κομισιόν και της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας και του ηλεκτρικού.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα, μετά από την τραγική κρίση χρέους και την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης του δανείου πριν από δύο μήνες, είναι πάντα μια νόστιμη μπουκιά για τους ξένους επενδυτές.

Το κατάλαβε ακόμα και ο Heiko von der Leyen, σύζυγος της προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος κατόρθωσε να μπει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αντιπροσωπεύοντας την αμερικανική, Orgenesis Inc, την πολυεθνική εξειδικευμένη σε γονιδιακές θεραπείες, στην οποία ο «πρώτος κύριος» κατέχει τη θέση του ιατρικού διευθυντή.

Η διυπουργική επιτροπή για τις στρατηγικές επενδύσεις, της οποίας προΐσταται ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενέκρινε επένδυση της κοινοπραξίας της ελληνικής Theracell SA και της Orgenesis Inc, ύψους 83 εκ. ευρώ, διασφαλίζοντας μάλιστα κρατική επιχορήγηση ύψους 32 εκ. ευρώ.

Μια μεγάλη επιτυχία για τον σύζυγο της Ursula von der Leyen, που κατάφερε να φέρει στην Orgenesis -μια εταιρεία εισηγμένη στον Nasdaq και ελεγχόμενη από το Vanguard Fund- μια δουλειά που περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας παραγωγής θεραπειών και τη λειτουργία εργαστηρίων έρευνας στην Κόρινθο.

Η κοινοπραξία μεταξύ της Orgenesis και της Theracell δημιουργήθηκε το 2019. H στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την ανάπτυξη και την εμπορία κυτταρικών – γονιδιακών θεραπειών για δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Η κρατική επιχορήγηση ήλθε ως αποτέλεσμα της επίσκεψης της Ursula von der Leyen στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2021. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης σε εκδήλωση στην αρχαία Αγορά (σ.σ. Ιούνιος του 2021), που διοργανώθηκε για την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια πολύ εγκάρδια επίσκεψη που επισφραγίστηκε με έναν μεγάλο περίπατο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τον ναό του Ηφαίστου.

H κρατική επιχορήγηση των 32 εκ. ευρώ στην κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του συζύγου της Von der Leyen, ήλθε μερικούς μήνες αργότερα και ανακοινώθηκε από το Bloomberg, χωρίς όμως να αναφερθεί το όνομα του συζύγου της, Heiko.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα ξεκινά με σκοπό να παράσχει στο ελληνικό σύστημα Υγείας πόρους για την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών στην ογκολογία, την αιματολογία και για την κάλυψη άλλων ιατρικών αναγκών. Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι η παροχή στους Έλληνες ασθενείς μιας σειράς κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών σε προσιτές τιμές».

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρεται σε επιχορηγήσεις της ιταλικής κυβέρνησης σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Orgenesis, στις αρχές του 2022, καθώς και στη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να  αποκαλύψει τα επίμαχα μηνύματα μεταξύ Μπουρλά και της Von der Leyen που αφορούν στα εμβόλια του Covid-19.

https://www.laverita.info/ursula-va-in-grecia-e-il-marito-incassa-32-milioni-da-atene-2658456740.html

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.