Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εδώ το… καλό κάρφωμα επ’ αμοιβή για αποδείξεις-μαϊμού

Επ’ αμοιβή θα είναι το κάρφωμα για τις αποδείξεις-μαϊμού που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Η νέα ψηφιακή εφαρμογή «Appodixi» της ΑΑΔΕ θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν από το κινητό τους τη γνησιότητα της απόδειξης και να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές κάθε φορά που θα χτυπά καμπανάκι.

Εάν αποδειχθεί ότι η απόδειξη εκδόθηκε από «πειραγμένη» ταμειακή μηχανή ή η ταμειακή μηχανή δεν είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα της ΑΑΔΕ, τότε το κράτος θα δίνει ως επιβράβευση στους πολίτες μέρος του προστίμου που θα επιβάλλεται στην επιχείρηση. Η χρηματική αμοιβή θα είναι πολλαπλάσια της αξίας της απόδειξης και μέχρι κάποιο όριο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ανάλογα με την αξία της συναλλαγής η χρηματική επιβράβευση των πολιτών μπορεί να φτάνει το 10πλάσιο της αξίας της απόδειξης.

Την εφαρμογή «Appodixi» παρουσίασαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, αποκαλύπτοντας ότι οι καταναλωτές που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή και θα συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής θα επιβραβεύονται εισπράττοντας μέρος του προστίμου που θα επιβληθεί στην επιχείρηση που έκοψε «μαϊμού» απόδειξη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, «το Αppodixi δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βλέπουν εάν ο ΦΠΑ και οι άλλοι έμμεσοι φόροι που πληρώνουν στις συναλλαγές τους καταλήγουν στα δημόσια έσοδα και όχι στις τσέπες όσων παρανομούν. Οταν λοιπόν σκανάρει ο καθένας μας, όλοι κερδίζουμε».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.