Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σχέδιο Κυριάκου για να «διεμβολίσει» τον Καραμανλή

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Τι διαρρέει προνομιακός συνομιλητής του

Μαλλιά κουβάρια έχει σκοπό να κάνει ο Κυριάκος τους καραμανλικούς, εφαρμόζοντας μάλιστα «σχέδιο Σημίτη».

Δίνοντας δηλαδή το δαχτυλίδι στον υπουργό Κωστάκη Καραμανλή, όπως ακριβώς είχε κάνει ο Σημίτης με τον Γιώργο Παπανδρέου προ των εκλογών του 2004.

Μπορεί αυτό το σενάριο που ξετυλίγει ένα κουβάρι για την μέθοδο διαφυγής του Κυριάκου να έχει μία λογική, υπάρχει όμως ένα τεράστιο πρόβλημα. Όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο ξέρουν ότι θα φύγει από το Μαξίμου μόνο με γερανό και στην προσπάθειά του να μείνει, θα ξηλώσει και το τελευταίο πόμολο.

Πάντως ο Κώστας Σημίτης με την μέθοδο αυτή, κατάφερε να χρεώσει την ήττα του 2004 στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ έφερε αυτός την αποκλειστική ευθύνη, αλλά κυρίως εξασφάλισε την στήριξη του παπανδρεϊκού ΠΑ.ΣΟ.Κ. προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες για τα μεμπτά της διακυβέρνησης του.

Μπορεί για παράδειγμα ο Γιώργος Παπανδρέου να μην είχε υπογράψει το ΚΥΣΕΑ για τα υποβρύχια, επί προεδρίας του όμως κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ούρλιαζαν μέσα στο κοινοβούλιο ότι οι λογαριασμοί μίζας του Άκη, ήταν αριθμοί τηλεφώνων.

Ο Κωστάκης Καραμανλής δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο σενάριο. Δε νομίζω όμως ότι ισχύει το ίδιο για τον Αχιλλέα, ο οποίος δεν τρέφει και τα ευγενέστερα αισθήματα για τον Κυριάκο. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που στην πρόσφατη επίσκεψη του ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στην Πρώτη Σερρών.

Ο Σημίτης πάντως στη θέση του Κυριάκου αυτό θα έκανε. Θα άφηνε την Ν.Δ. στον Κωστάκη με δημοσκοπικό πλεονέκτημα και έπειτα θα χρέωνε μια ενδεχόμενη ήττα των εκλογών στους Καραμανλήδες, διασώζοντας έτσι την οικογένεια Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.