Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ απάντηση του Κέμι Σίμπα στον Μακρόν και τη γιαγιά Μπριζίτ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

 

«Καλύτερα να πεθάνεις αγωνιζόμενος στους δρόμους
της πατρίδας εναντίον της νεοαποικιοκρατίας,
παρά να πνιγείς στη…

Μεσόγειο γιατί θέλεις να πας στη Δύση»
Kemi Seba (Κέμι Σίμπα)
22 Ιούλη 2018: Γιατί δεν γνωρίζουμε τον Kemi Seba;

 

Ο Μακρόν σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την πλήρη ταύτιση των Αφρικανικών χωρών με την επιχείρηση ΑποΝαζιστικοποίηση της Ουκρανίας και την πετυχημένη περιοδεία του Λαβρόφ στην Αφρική [βλέπε, 25 Ιούλη 2022, σε: Πλήρης η απομόνωση της Ρωσίας στη διεθνή σκακιέρα!], επιχείρησε μια γελοία –πραγματικά γελοία, όπως την παρουσιάζει η Νατοϊκή αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία ως πετυχημένη-, δική του περιοδεία για να κάμψει τη ρωσική επιρροή στην Αφρική.
Ο Kemi Seba (Κέμι Σίμπα), ο “ενοχλητικός άγνωστος” για τους ιμπεριαλιστές, αλλά και τη Νατοϊκή ευρωπαϊκή αριστερά (κοινοβουλευτική κι εξωκοινοβουλευτική), που έχουν “ερωτευτεί” την μετανάστευση και πουλάνε “φιλανθρωπία“, δηλαδή τη μεταφορά δούλων στην Ευρώπη για τα συμφέροντα του υπερεθνικού κεφαλαίου, δίνει μια πληρωμένη απάντηση στον επίδοξο νεοαποικιοκράτη Μακρόν:

 


«Μόνο η παθολογική νεγροφοβία του Μακρόν μπορεί να τον κάνει να πιστέψει ότι ο αγώνας μας εναντίον της Γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αφρική κατευθύνεται από τη Μόσχα.
Πολεμούσαμε ενάντια στη γαλλική οικονομική ολιγαρχία σε μια εποχή που ο Πούτιν δεν ήταν ακόμη καν πρόεδρος.
Το ότι οι Κουβανοί, οι Ρώσοι, Ιρανοί και τόσοι άλλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη και να υποστηρίξουν τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες του σύγχρονου Παναφρικανισμού είναι ένα πράγμα. Αλλά, είναι διαφορετικό να πιστεύουν ότι οι ηγέτες μας δεν είναι τίποτα άλλο από μια νεγροφοβική αφήγηση, σύμφωνα με τη γαλλική ελίτ, που υπονοεί ότι οι μαύροι θα ήταν όντα τόσο κατώτερα ώστε να μην μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους να επαναστατήσουν κι ότι πίσω από την παναφρικανική εξέγερση μπορεί να υπάρχει μόνο μια λευκή χειραγώγηση, στην προκειμένη περίπτωση ρωσική.

Όποιος έχει διαβάσει το δεύτερο βιβλίο μου “Μαύρος Μηδενισμός, Αφρικανική Αντίσταση στη Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση” (Black Nihilism, African Resistance to Neoliberal Globalism), γνωρίζει ότι ήδη το 2013 κάλεσα έντονα τα έθνη που αντιτίθενται στη δυτική ηγεμονία να υποστηρίξουν τον παναφρικανικό αγώνα που διεξάγουμε.
Ο διεθνής αντίκτυπος της εκστρατείας μας το 2017 εναντίον της Γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αφρική, έχει κάνει πολλά έθνη που αντιτίθενται στη δυτική αλαζονεία να βλέπουν ευνοϊκά τον κυρίαρχο αγώνα μας που κινητοποιεί τους νέους Αφρικανούς κι αυτούς που μετανάστευσαν.
Αυτό ονομάζεται γεωστρατηγική. Τελεία και παύλα.
Όσον αφορά το γεγονός πως ο Μακρόν μας λέει ότι είναι ένας αγώνας που αφορούσε τους παππούδες μας, αλλά δεν αφορά εμάς, τη σύγχρονη γενιά, θα απαντήσουμε ότι το αφρικανικό φράγκο CFA, οι στρατιωτικές βάσεις, η γαλλική Αφρική είναι παρόντες σήμερα, όχι μόνο χθες.
Δεν είναι μόνον ο αγώνας των παππούδων μας.
Είναι ο αγώνας της γενιάς μας ενάντια στην αρπακτική λεία του προέδρου Μακρόν, της γιαγιάς του Μπριζίτ και της δυτικής νεοφιλελεύθερης και ιμπεριαλιστικής οικονομικής κάστας τους
»

Κέμι Σίμπα, παναφρικανιστής και αντιαποικιακός ηγέτης 

Γιατί τρομοκρατεί τους ιμπεριαλιστές και τη Νατοϊκή αριστερά το Παναφρικανικό κίνημα;

«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  “Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!” ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού»… 25 Ιούνη 2018, σε: Samora Machel… η μετανάστευση είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση

 

 

Η γελοιότητα της περιοδείας Μακρόν στην Αφρική κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία σε Νατοϊκή υπηρεσία:
 

 

Στην Αλγερία διαδηλώνουν εναντίον της επίσκεψης Μακρόν και καίνε γαλλικές σημαίες…

 

Ο λαός διαδηλώνει κι ο θετρίνος Μακρόν, για τις ανάγκες των δυτικών ΜΜΕ εμφανίζεται να χαιρετάει το πλήθος που τον “επευφημεί”… στην καθομιλουμένη τον φτύνει! Υ.Γ. Όσον αφορά τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Αλγερία στην Ιταλία, Γαλλία, δυτική Ευρώπη… καμία δημοσιογραφική τσούλα, ή οικονομικοί “αναλυτές” δεν επισημαίνουν: Το 75% της Κρατικής Εταιρίας Φυσικού Αερίου της Αλγερίας, ανήκει στην κρατική Ρωσική εταιρία Gazprom…

Ενδεικτικά… σχετικά με τη διαστρεβλωμένη εικόνα, από πρόθεση, για το Παναφρικανικό Κίνημα κ.α.

Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου…
Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου…
Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας…
Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών…
Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία…

Ιούλης 2018: 14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη “δημοκρατική” Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας

Μάρτης 2019: Κλείστε τα σύνορα! Η διαδήλωση των μεταναστών που εξαφάνισαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ!

Οκτώβρης 2021: Thomas Sankara: “Ευτυχία όλων.. για τον Άνθρωπο”!

Απρίλης 2018: Τώρα κατάλαβες γιατί χρειαζόμαστε “ανοιχτά σύνορα” και “αντιρατσισμό με αντιεθνικισμό”;

Νοέμβρης 2018: Μήπως ο φασισμός κρύβεται από τον “αντιφασισμό κι αντιρατσισμό”;

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.