Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κοινή Γνώμη: Γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις – Δημοσκόπηση κόλαφος

Μπορεί ο πρωθυπουργός και το Μαξίμου να διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι δεν γνώριζαν για τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, παρότι η ΕΥΠ είναι υπό τον άμεσο έλεγχό του, αλλά δεν φαίνεται να πείθει την πλειοψηφία των πολιτών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, σύμφωνα με την οποία  6 στους 10 ερωτηθέντες (61%) λένε ότι πρόκειται για επιλογή που ήταν σε γνώση του.

Ένα ποσοστό 28% θεωρεί ότι πρόκειται για μεμονωμένο λάθος, ενώ μόλις το 1% θεωρεί ότι είναι μια συνηθισμένη τακτική.

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αποτυπώνεται και η σταδιακή φθορά της κυβέρνησης. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμορφώνεται στις 7,4 ποσοστιαίες μονάδες από 8,8 στη μέτρηση του Ιουνίου. Στην τελευταία δημοσκόπηση η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 27,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 20,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και άνοδο 0,4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση (12,3% τον Ιούνιο). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,1% (από 5,6%), το ΜέΡΑ25 που ανεβαίνει στο 4% από 3,3%, η Ελληνική Λύση που υποχωρεί στο 3,4% από 3,7%.

Στο 1,6% βρίσκεται η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα του Κασιδιάρη, Έλληνες (από 2,3% τον Ιούνιο).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,3%.

Ποσοστό 60% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 33% προς τη σωστή. Την ίδια ώρα το 58% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της, ενώ το 39% πως πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την εποχή οι Ελληνες κρίνουν ότι είναι η οικονομία, μαζί με την ακρίβεια, με ποσοστό 27%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.