Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οργιάζουν οι κομπίνες από δήθεν εισπρακτικές της ΔΕΗ

Με τους λογαριασμούς ρεύματος να καταφτάνουν υπέρογκοι σε πολλά νοικοκυριά εδώ και μήνες λόγω της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, που θεωρητικά τώρα είναι σε αναστολή, φαίνεται πως κάποιοι επιτήδειοι φιλοδοξούν να κάνουν ακόμα πιο αφόρητη την καθημερινότητα του κόσμου.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία γυναίκας, η οποία έπεσε θύμα εκβιασμού από εισπρακτική εταιρεία στο όνομα δήθεν της ΔΕΗ.

Η γυναίκα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό του Έβρου, κατήγγειλε συγκεκριμένα πως για πολλές ημέρες δεχόταν οχλήσεις από δικηγορικό γραφείο που της ζητούσε να καταβάλει άμεσα 300 ευρώ προκειμένου να μην της κόψουν το ρεύμα για οφειλή προς τη ΔΕΗ ύψους 1.200 ευρώ. Απ’ αυτά μάλιστα τα 700 ευρώ αντιστοιχούν στη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η ίδια αποφάσισε να απευθυνθεί στα γραφεία της ΔΕΗ, όπου διαπίστωσε με έκπληξη πως ούτε καν είχε δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης στο σπίτι της. Επιπλέον, όπως αναφέρει, έκανε διακονονισμό της οφειλής χωρίς καν να απαιτείται κατάθεση προκαταβολής. Αντιθέτως, σύμφωνα με την καταγγελία της, το δικηγορικό γραφείο της ζητούσε με έντονο τρόπο να καταβάλει άμεσα 300 ευρώ και μετά εκείνοι να αναλάβουν για λογαριασμό της τον διακανονισμό.

«Πρέπει κάθε πολίτης να έχει τα μάτια του ανοιχτά και να μην το βάζουν κάτω οι άνθρωποι» σχολίασε μεταξύ άλλων περιγράφοντας τι συνέβη, θέλοντας προφανώς να αφυπνίσει τον κόσμο.

Για το θέμα αυτό με τις εισπρακτικές κατέθεσαν χθες επερώτηση στην Βουλή 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία τον Γιάννη Ραγκούση.

Οι βουλευτές στην ερώτηση τους με θέμα: «Η ΔΕΗ εκβιάζει και τρομοκρατεί τους καταναλωτές μέσω των εισπρακτικών εταιρειών, ακόμα κι αυτούς που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο», καταλογίζουν αναλγησία στη ΔΕΗ.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι:

«- Σύμφωνα με καταγγελίες από πολίτες της Β΄ Πειραιά οι εξουσιοδοτημένοι από τη ΔΕΗ, μέσω δικηγορικών γραφείων, δεν διστάζουν να απειλήσουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης ακόμα και νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο προστατευτικό πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ή των ευάλωτων πελατών.

– Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί νοικοκυριό στο Κερατσίνι που είναι ενταγμένο στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και για απλήρωτα μη ληξιπρόθεσμα χρέη 1.200€, επώνυμη δικηγορική εταιρεία απαιτούσε άμεση προκαταβολή 300€ και 12 δόσεις αντί για 24.

– Ήταν, δε, τέτοια η αναλγησία τους που, όταν τους ενημέρωσαν ότι ανήκουν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο κι ότι ζητούν καλύτερους όρους αποπληρωμής και περισσότερες δόσεις, τους απείλησαν με άμεση διακοπή της παροχής ρεύματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γνωρίζει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες επιδεικνύουν αυτή την εκβιαστική κι απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι σε ευπαθείς κι ευάλωτους πολίτες;
2. Τι προτίθεται να πράξει ώστε να σταματήσουν αυτές οι συμπεριφορές από τις εισπρακτικές εταιρείες;
3. Πώς προτίθεται να προστατεύσει τα νοικοκυριά και ειδικά τα πιο ευάλωτα από την ενεργειακή φτώχεια ενόψει μάλιστα του δύσκολου χειμώνα που έρχεται;
4. Πόσοι ήταν τελικά οι ωφελούμενοι του Ταμείου Επανασυνδέσεων;
5. Σκοπεύει το ΥΠΕΝ να το ενεργοποιήσει ξανά και να βρει πρόσθετα κονδύλια καθώς η αδυναμία των νοικοκυριών να εξοφλήσουν τους αβάστακτους λογαριασμούς ρεύματος έχει μετατραπεί πλέον σε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα ή αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων παρά μόνο για τα χρυσά bonus των γαλάζιων στελεχών της ΔΕΗ;
6. Θα υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την τροπολογία (1293/192/4.5.2022) που έχει καταθέσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τη ληστρική προσαύξηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, τώρα που και η κυβέρνηση αναγνώρισε έστω σε ένα βαθμό την άδικη εφαρμογή της;»

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.