Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αγωνία για το Χειμώνα : Ενεργειακή ακρίβεια και ανατιμήσεις στην πρώτη γραμμή

Την αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών για την οικονομική κατάσταση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φέτος τον χειμώνα καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν σήμερα.

Στις έρευνες της Marc και της Alco για ΑΝΤ1 και Alpha αντίστοιχα οι πολίτες αναδεικνύουν την ενεργειακή ακρίβεια και τις ανατιμήσεις ως το βασικό πρόβλημα της καθημερινότητάς τους, ενώ σε μεγάλο ποσοστό απαντούν ότι δύσκολα θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν τους μήνες του χειμώνα.

Στη δημοσκόπηση της Marc, σε ποσοστό 83,6% οι συμμετέχοντες ανάγουν την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις ως τη μεγαλύτερη ανησυχία, ενώ τα ελληνοτουρκικά είναι στη δεύτερη θέση με 48%, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Παράλληλα, το 45,5% εκτιμά ότι θα περιορίσει βασικές ανάγκες μέσα στον χειμώνα, ενώ ένα 60,9% ζητά από την κυβέρνηση μέτρα για τη μείωση των τιμών στην ενέργεια.

Σχετικά με το κυβερνητικό έργο για την αντιμετώπιση της κρίσης το 39,1% απαντά ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε να κάνει περισσότερα κι ένα 17,8% εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με το 19,8% να την χαρακτηρίζει επικίνδυνη. Η δημοσκόπηση καταγράφει και ένα 22,4% που απαντά ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Στην έρευνα της ALCO το 56% σημειώνει ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ το 19% βάζει τη θέρμανση στην πρώτη θέση.

Επίσης, το 55% απαντά ότι δύσκολα θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του χειμώνα κι ένα 26% απαντά πολύ δύσκολα.

Οι πολίτες, επίσης, εκφράζουν αποδοκιμασία για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι δεν θα βοηθήσουν καθόλου (36%) ή θα βοηθήσουν λίγο (30%).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.