Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι γελοίοι στα παλάτια και οι γελοίοι στις καλύβες…

«Ο χειμώνας έρχεται» έλεγαν οι «καλοί» στο «Game of Thrones» ένα έργο που  προσπαθεί με ύποπτη επιμονή να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.

«Οι Λάνιστερ πληρώνουν πάντα τα χρέη τους», απαντούσε με ύποπτη επίσης αμφισημία η αντίπαλη φατριά των «κακών».

 Το ότι ο χειμώνας έρχεται (καβάλα σε λύκους και αρκούδες) είναι περισσότερο από βέβαιον! Το ότι εμείς θα πληρώσουμε «χρέη» αλλωνών είναι κάτι επίσης περισσότερο από βέβαιον!

Όταν η κυρία φον Ούρσουλα ντερ ϋμπερ Νιμπελούγκεν λέει ότι: «Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάστηκε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικούς σκοπούς» δεν κινδυνεύει να παραπεμφθεί σε κανενός είδους Δικαστήριο.

Άλλοι, εμείς, θα πληρώσουν τα χρέη της, εν προκειμένω τη λέζα. Η Ούρσουλα θα περάσει τον «χειμώνα που έρχεται» ζεστά στο παλατάκι της μασουλώντας τον παχυλό μισθό της και τα μερίδιά της από πολλές δουλίτσες.

[Μια μόνον παρατήρηση: όταν η κυρία Ούρσουλα λέει ότι η «αγορά ενέργειας σχεδιάσθηκε, τι εννοεί; Δεν είναι «ελεύθερη η αγορά»; Ποιοι τη σχεδιάζουν; Πώς τη σχεδιάζουν; Με ποιους σκοπούς τη σχεδιάζουν; – φούμαρα λοιπόν τα περί ελεύθερης αγοράς, την οποίαν όμως πληρώνουμε διαρκώς ακόμα και για την ανάσα μας!]…


Η δαιμονοποίηση του Πούτιν
, ο χαρακτηρισμός της Ρωσίας ως «φασιστικού κράτους» (Μπορέλ) δεν είναι μαντζούνια ικανά να ξορκίσουν ούτε τον χειμώνα που έρχεται, ούτε τα έργα των ηλιθίων που καταδίκασαν και καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπων στη δυσπραγία μέσα στη δυστοπία που δημιούργησαν.

Ποια καλύβα θα πεινάσει; Αυτή που δεν πάστωσε κρέας και ψάρια για τον χειμώνα.

Ποια καλύβα θα ξυλιάσει; Αυτή που δεν έκοψε ξύλα για τις μακριές νύχτες του χειμώνα.

Μα δεν βρισκόμαστε στο Σωτήριο Έτος 680 μ.Χ. στις παρυφές του Μέλανα Δρυμού. Κι όμως, παρ’ ότι έχουν περάσει από τότε 1350 χρόνια, παρ’ ότι έχουν γίνει 10 Επαναστάσεις και 400 πόλεμοι, μας ζητούν να ζήσουμε σαν φοβισμένοι κολίγοι, πληρώνοντας «τα χρέη των Λάνιστερ» τον χειμώνα που έρχεται – και τον επόμενο χειμώνα και τον μεθεπόμενο και πάει λέγοντας χειμώνα-καλοκαίρι.

Γιατί;

 Διότι έτσι είναι η ζωή; Διότι έτσι τα μοίρασε ο Θεός; Διότι δεν έχουν έρθει (ακόμα) οι εξωγήινοι να μας σώσουν; Διότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί; – Όχι! Διότι υπάρχουν «Αφέντες και δούλοι», Αφεντικά και κολίγοι.

Κι όσοι νομίζουν ότι εν έτει 2022 όλα αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα, έχουν οι ίδιοι επιστρέψει στις καλύβες, στο 680 μ.Χ. εκεί παρά τον Μέλανα Δρυμό. Συμπαρασύροντας τους πάντες.

Διότι, αν έχω βαρεθεί κάτι (που αρχίζει να εξαιρείται απ’ την απέραντη αγάπη μου για τους ανθρώπους) είναι τους εξυπνάκηδες.

Αυτούς που έχουν καταντήσει κολίγοι, αλλά θέλουν να είναι και τσιράκια των αφεντικών…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.

 

    8•IX•2022

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.