Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κίνα κατά Τζ.Μπάιντεν: «Οι δηλώσεις του αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των διπλωματικών δεσμεύσεων των ΗΠΑ»

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της δέσμευσης των ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν»

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της σημαντικής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Στέλνει σοβαρό, αρνητικό μήνυμα (υποστήριξης) προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μάο Νονγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ίδια τόνισε ότι η Κίνα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να απαντήσει σε ενέργειες που διαιρούν την χώρα.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο στην προσπάθεια για ειρηνική επανένωση. Την ίδια στιγμή, δε θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει ως στόχο την απόσχιση», σημείωσε.

Η Μάο Νονγκ κάλεσε, παράλληλα, τις ΗΠΑ να διαχειριστούν τα θέματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν «προσεκτικά και όπως αρμόζει», και να μη στέλνουν «λάθος μηνύματα» προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον για τον κίνδυνο σοβαρής «βλάβης» των αμερικανοσινικών σχέσεων και της ειρήνης στα Στενά της Ταϊβάν.

«Δεν υπάρχει παρά μία Κίνα στο κόσμο. Η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας», κατέληξε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.