Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μία πολιτικός κατώτερη των περιστάσεων: Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν!

«Η Νορβηγία μας στέλνει περισσότερο φυσικό αέριο από ότι η Ρωσία»!

Το ότι λέει όμως ωμά ψέματα και περιμένει να την πιστέψουν οι Ευρωπαίοι πολίτες, δείχνει ότι έχει κολλήσει «μητσοτακίτιδα»: Έτσι ενώ στην σε ενημέρωση της δημοσιογράφων στην  στις Βρυξέλλες, μεταξύ των οποίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η ΕΡΤ δηλώνει το απίστευτο ότι: «Η Νορβηγία παραδίδει περισσότερο αέριο στην ΕΕ μέχρι τώρα από ότι η Ρωσία» και «Οι Ευρωπαίοι αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και τα επίπεδα αποθήκευσης γεμίζουν γρηγορότερα από ότι είχε σχεδιαστεί. Είμαστε προετοιμασμένοι».

Αλλά σε άλλο σημείο λέει ότι «Πέρσι εισάγαμε το 41% των αναγκών από την Ρωσία και τώρα εισάγουμε το 9%».

Η Νορβηγία τους δίνει παραπάνω από το 32% που έχουν χάσει;

Ταυτοχρόνως λέει όμως ότι: «Χρειάζεται να εξοικονομήσουμε ηλεκτρική ενέργεια με έξυπνο τρόπο. Θα εστιάσουμε στη μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής. Θα εργαστούμε λοιπόν με τα κράτη μέλη για να στρέψουμε όσο περισσότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης. Για παράδειγμα, κάποιες αυτοματοποιημένες βιομηχανικές διαδικασίες θα μπορούσαν να στραφούν προς τα Σαββατοκύριακα ή τις νύχτες» υπογραμμίζει.

Αφού παίρνουν φυσικό αέριο από τη Νορβηγία και οι δεξαμενές των αποθηκών είναι γεμάτες προς τι η ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης και η εκτίναξη των τιμών; Μήπως κάποιοι είναι πολιτικοί απατεώνες και »υπάλληλοι» των παρόχων; Γιατί το «φαινόμενο» δεν είναι μόνο ελληνικό…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.