Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Goldman Sachs : Στα δυο τρισ. ευρώ θα εκτιναχθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού

Οι λογαριασμοί των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για την ενέργεια θα εκτιναχθούν κατά 2 τρισ. ευρώ, όταν θα κορυφωθούν στις αρχές του 2023, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κρατική παρέμβαση, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs.

Στο υψηλό τους, οι λογαριασμοί ενέργειας θα αντιστοιχούν περίπου στο 15% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, αναφέρει σε έκθεσή του ο επενδυτικός οίκος σύμφωνα με την Ημερησία.

 

«Κατά την άποψή μας, η αγορά συνεχίζει να υποεκτιμά το βάθος, το εύρος και τον διαρθρωτικό αντίκτυπο της κρίσης», προσθέτουν, θεωρώντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες και από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970.

Εξοικονόμηση 650 δισ. ευρώ με το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος

 

Η επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 650 δις. ευρώ από τους λογαριασμούς ρεύματος και να δώσει στους καταναλωτές και τις αγορές κάποια ανακούφιση, ενώ θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις να αποφύγει τη φορολογία των υπερκερδών (των ενεργειακών εταιρειών), σημειώνει η Goldman Sachs.

 

Οι επενδυτές θα πρέπει να στραφούν σε μετοχές εταιρειών ΑΠΕ, καθώς θα επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, έγραψαν οι αναλυτές, επισημαίνοντας τις περιπτώσεις των RWE, Energias de Portugal και Orsted.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.