Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ινδός πιστός έκοψε τη γλώσσα του ως «θυσία» σε ινδουιστική θεά

Ένας Ινδός χωρικός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού έκοψε τη γλώσσα του σε ινδουιστικό ναό με σκοπό να την προσφέρει ως «θυσία» σε μια θεά της θρησκείας του.

Ο αυτοακρωτηριασμός του 40χρονου άνδρα, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν σουγιά, προκάλεσε πανικό στο πλήθος των πιστών που είχαν συρρεύσει στον ναό, στο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Ο άνδρας και η σύζυγός του πραγματοποίησαν ένα τελετουργικό προτού εκείνος στη συνέχεια κόψει τη γλώσσα του, την οποία την ακούμπησε στην πύλη του ναού, σύμφωνα με επιθεωρητή της αστυνομίας, ο Αμπιλάς Τιουάρι. «Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον ναό έτρεξαν κοντά του και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, με τη βοήθεια άλλων πιστών», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Η γυναίκα εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της «θυσίασε» τη γλώσσα του για να κατευνάσει μια θεά, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Τέτοιοι αυτοακρωτηριασμοί σημειώνονται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να πιστεύει σε θρησκευτικούς μύθους και προβαίνει σε παράξενες ενέργειες για να κατευνάσει τους θεούς. Τουλάχιστον δύο παρόμοια επεισόδια καταγράφηκαν πέρυσι. Και στις δύο περιπτώσεις, επρόκειτο για νεαρούς άνδρες, γύρω στα 20, οι οποίοι έκοψαν τις γλώσσες τους.

Το 2020 ένας ινδουιστής ιερέας αποκεφάλισε έναν χωρικό, υποστηρίζοντας ότι ένας θεός ήρθε στο όνειρό του και του έδωσε την εντολή να τον θυσιάσει.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.