Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Με… «ηλεκτροσόκ» άρχισε η εβδομάδα – Στα 342 ευρώ τη μεγαβατώρα

Με την τιμή της μεγαβατώρας σε υψηλά επίπεδα ξεκίνησε η εβδομάδα.

Συγκεκριμένα για χθες Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 341,99 ευρώ/MWh με την υψηλότερη στα 489,99 ευρώ/MWh και τη χαμηλότερη στα 149 ευρώ/MWh.

Είναι χαρακτηριστικό των έντονων διακυμάνσεων ότι την περασμένη Παρασκευή η τιμή του ρεύματος έκλεισε στα 409,26 ευρώ/MWh, ενώ ακολούθησε μια αναμενόμενη αποκλιμάκωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, της τάξης του 20,35%.

Έτσι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή των 329,46 ευρώ/MWh, σήμερα είναι αυξημένη κατά 3,8%.

Όσον αφορά το ενεργειακό μίγμα, για σήμερα την πρωτοκαθεδρία έχουν οι ΑΠΕ με 29,57%, με το φυσικό αέριο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28,37%, και στη συνέχεια ακολουθούν οι εισαγωγές με 24,83%, ο λιγνίτης με 7,69% και τα υδροηλεκτρικά με 2,99%.

Κάτω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι υποχώρησε το brent για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022 την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τα επιτόκια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, γεγονός που επηρεάζει και τη ζήτηση για μαύρο χρυσό.

Το brent διολίσθησε στα 84,83 δολάρια ανά βαρέλι νωρίτερα σήμερα στην αγορά του Λονδίνου. Η πτώση του brent έρχεται μετά και τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση του αμερικανικού αργού. Και οι δύο δείκτες αναφοράς για την αγορά πετρελαίου βρίσκονται σε τροχιά τριμηνιαίας πτώσης, με τα χαμηλά επίπεδα ρευστότητας να προκαλούν τεράστιες διακυμάνσεις στις τιμές.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.