Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση ALCO : Ένας στους δύο εμπιστεύεται μια κυβέρνηση συνεργασίας

Καθώς η χώρα διανύει προεκλογική περίοδο, η πλειονότητα των πολιτών φέρεται να εμπιστεύεται περισσότερο μια κυβέρνηση συνεργασίας παρά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, και στο ερώτημα σχετικά με το αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή αν η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 49% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ το 37% υπέρ αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Παράλληλα, 6 στους δέκα πολίτες φέρονται να μην έχουν πειστεί από τις απαντήσεις που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσο για την πρόθεση ψήφου (επί των εγκύρων) η δημοσκόπηση φέρει τη Ν.Δ. να προηγείται με ποσοστό 30,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22,9%. Έπονται το ΠΑΣΟΚ με 11,6%, το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,1%.

► Σε άλλη δημοσκόπηση (της MARC για τον ΑΝΤ1) η απόσταση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία (32,8%) και ΣΥΡΙΖΑ (24,1%) φέρεται να βρίσκεται στις 8,7 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1 και το ΜεΡΑ25 με 2,8%.

Στην ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζει ενδιαφέρον πως σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες (ποσοστό: 72,2%) απαντούν ότι δεν υπάρχει έχθρα μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού, τη στιγμή που ή Άγκυρα κλιμακώνει συνεχώς τους τόνους κατά της Αθήνας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.