Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εξεταστική για υποκλοπές: «Έσπασε» το σιωπητήριο – ανοίγουν στόματα…

Με την κατάθεση του Θεόδωρου Δραβίλλα, διοικητή της ΕΥΠ επί των ημερών Σαμαρά-Βενιζέλου, ξεκίνησε  η κατάθεση μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δραβίλλας δεν κρύφτηκε ακριβώς πίσω απ’ το απόρρητο που επικαλείται σταθερά η κυβέρνηση και οι δορυφόροι της στην Εξεταστική, αλλά απάντησε σε ερωτήσεις για το αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο Στέργιος Πιτσιόρλας και ο Σπύρος Σαγιάς και εμμέσως «κάρφωσε» τον Παναγιώτη Κοντολέοντα για τους χειρισμούς του, λέγοντας ότι ο ίδιος θα ενημέρωνε αμέσως τον πρωθυπουργό  σε περίπτωση παρακολούθησης βουλευτή ή ευρωβουλευτή επί ημερών του στην Υπηρεσία.

Ερωτηθείς για το αν ευσταθεί η επίκληση απορρήτου, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ έδωσε μια διφορούμενη απάντηση και φέρεται να είπε πως κάποιες φορές μπορεί να γίνεται και κάποιες άλλες όχι.

Ο κ. Δραβίλας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδωσε απαντήσεις για την υπόθεση της Οξυάς με τους επενδυτές από το Κατάρ, ξεκαθαρίζοντας ότι η παρακολούθηση των Καταριανών επενδυτών έγινε για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Επιβαρυντική για την κυβέρνηση ήταν και η στάση που κράτησε σχετικά με την καταστροφή του υλικού της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε ότι το δευτερογενές υλικό μίας παρακολούθησης πρέπει να διατηρηθεί για δύο χρόνια, επισημαίνοντας ότι η καταστροφή δεν μπορεί να γίνει από λάθος ή τυχαία.

Η προγραμματισμένη για σήμερα εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ρουμπάτη, αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή απέρριψαν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα ή μη επίκλησης του απορρήτου από τους μάρτυρες, το οποίο έτυχε της υποστήριξης όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε την εξαίρεση από μάρτυρες όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, όπως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον παραιτηθέντα εξαιτίας του σκανδάλου γενικό γραμματέα και ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, ακόμη και το θύμα των υποκλοπών Θανάση Κουκάκη, δηλαδή το ένα από τα δύο πρόσωπα για την παρακολούθηση των οποίων συστήθηκε η Εξεταστική.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.