Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αδιανόητη δήλωση Πέτσα: «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει»

O Σ.Πέτσας δήλωσε ότι «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει». Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με αυτό το απίστευτο επιχείρημα τάχθηκε υπέρ της επιστροφής στο πετρέλαιο, προκαλώντας την κατακραυγή. Η δήλωση βρέθηκε στο επίκεντρο και των χρηστών του Twitter, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο Στέλιος Πέτσας. Μάλιστα τα έβαλε με χρήστη, κατηγορώντας τον για «διαστρέβλωση της αλήθειας». Συγκεκριμένα, ο υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο για «αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» ισχυρίστηκε, προκαλώντας νέα οργισμένα σχόλια για την αμετανόητη στάση του.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία»

«Ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.

«Η κυβέρνηση ζητάει από χιλιάδες πολίτες να πάνε από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο. Στο απλό δημοσιογραφικό ερώτημα αν η κυβέρνηση θα στηρίξει το κόστος μετάβασης ο κ. Πέτσας απάντησε κυνικά με τη φράση ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «τώρα έρχεται να μας πει ότι ήταν μια ‘ατυχής στιγμή’ και ταυτόχρονα μιλάει για προσπάθεια διαστρέβλωσης και εκμετάλλευσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «ο κυνισμός και η αλαζονεία συναντά την κοροϊδία» και τονίζει πως «όσο δεν πάει σπίτι του είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για λάθος». «Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα η γραμμή Μητσοτάκη είναι: ‘όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει’», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: «Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται»

Aιχμηρά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.

«Ο αλαζονικός οίστρος της κυβέρνησης συνεχίζεται, με τον κ. Πέτσα να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη. Η ατυχέστατη -και μετά την ανασκευή- δήλωση ότι όποιος δεν προσαρμοστεί στην ενεργειακή πραγματικότητα, πεθαίνει, είναι αποκαλυπτική πολιτικού κυνισμού», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει δε ότι «η ενεργειακή πολιτική, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο, απαιτεί πολύ μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα», και ζητάει από την κυβέρνηση να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής.

ΜέΡΑ25: «Ο παραλογισμός, ντύνεται και με τον δαρβινισμό που εξέφρασε ο κ. Πέτσας»

«Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει” ανέφερε χαρακτηριστικά κυνικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Μητσοτάκης Α.Ε., γνωστός από τις λίστες του για τα ΜΜΕ, κ. Πέτσας, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης να επιδοτήσει την περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση από τους καυστήρες φυσικού αερίου στους καυστήρες πετρελαίου.

Αν μας έλεγε η Κυβέρνηση ότι θα επιδοτήσει τις θερμικές αντλίες φερ’ ειπείν, όπου δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για το περιβάλλον, θα το θεωρούσαμε εύλογο. Αν μας έλεγε ότι θα υπάρξουν κάποια κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ακόμα προς την κατεύθυνση αυτή, επίσης θα το θεωρούσαμε εύλογο. Αλλά το να σχεδιάζει να επιδοτήσει η Μητσοτάκης Α.Ε. κάτι που μας πηγαίνει πίσω σε αυτό που πριν επιδοτούσαμε αντίστροφα για να πάμε περιβαλλοντικά “μπροστά”, είναι παντελώς παράλογο.

Και όταν μάλιστα όλος αυτός ο παραλογισμός, ντύνεται και με τον δαρβινισμό που εξέφρασε ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη, γίνεται πραγματικά εξοργιστικός και ασυγχώρητος. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει και να προσβάλλει τους πολίτες και να αφήσει τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πράσινη μετάβαση για την οποία έχει μιλήσει πολλές φορές ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά τελικά βλέπουμε όλες και όλοι πόσο το εννοούσε κι αυτό.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια αληθινή ενεργειακή αναβάθμιση με κοινωνικά κριτήρια και 100% χρηματοδότηση προς όφελος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, όπως έχει προτείνει το ΜέΡΑ25».

ΚΚΕ: «Κύριοι της κυβέρνησης, να πληρώσετε εσείς τα έξοδα για τις όποιες αλλαγές στους λέβητες»

«Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, καλεί τα λαϊκά νοικοκυριά να ξανα-πληρώσουν για να ξανα-μετατρέψουν τη θέρμανση των σπιτιών τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο. Και όλα αυτά στο όνομα της προσαρμογής που “όποιος δεν την ακολουθήσει, πεθαίνει”.

Πρόκειται για μνημείο κυνισμού και “κοινωνικού δαρβινισμού” που, αν κάτι αποδεικνύει, είναι την ανάγκη να “πεθάνουν” πολιτικά όσοι υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και τέτοιες απόψεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.