Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Όταν ο Άκης Πάνου έγραψε τον ύμνο μιας ομάδας, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ

Αν και δηλωμένος Παναθηναϊκός, ο λαϊκός συνθέτης δεν δίστασε να γράψει τον ύμνο μιας άλλης μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας
«Ο Π.Α.Ο.Κ. κυπελλούχος»

Στις 5 Ιουλίου 1972 Π.Α.Ο.Κ. και Παναθηναϊκός «διασταύρωσαν» τα ξίφη τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο του Τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Το ρολόι του σταδίου στο 90ο λεπτό, έδειχνε νικητή τον Π.Α.Ο.Κ. με σκορ 2-1, με δυο γκολ του Γιώργου Κούδα, στο 3ο και στο 89ο λεπτό, ενώ για τον Παναθηναϊκό σκόραρε ο Παπαδημητρίου, ένα λεπτό μετά το δεύτερο γκολ του Κούδα και λίγο πριν ο διαιτητής Χρήστος Μίχας σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.

Μια ιστορία που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, είναι πως μετά τον αγώνα ζητήθηκε από τον Άκη Πάνου, ο οποίος ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ήταν παρών στον αγώνα, να γράψει ένα τραγούδι για τη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. που θα παιζόταν στη γιορτή που θα γινόταν στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Άκης Πάνου δέχθηκε, αλλά με την προϋπόθεση πως το τραγούδι θα παιζόταν μόνο στη γιορτή της Τούμπας και δεν θα κυκλοφορούσε σε δίσκο. Όπως και έγινε. Το τραγούδι παίχτηκε στη γιορτή και δεν ξανακούστηκε ποτέ. Σύμφωνα με μαρτυρία του συνθέτη, αυτό ήταν και το μοναδικό τραγούδι που έγραψε κατά παραγγελία.

Δυστυχώς, παρά την έρευνα που έκανα, δεν κατάφερα να βρω το τραγούδι ή έστω τους στίχους του.

Η μαρτυρία του Άκη Πάνου αποτυπώθηκε σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Γκιώνη, που πραγματοποιήθηκε το 1977 στο πλαίσιο της εκπομπής της ΕΡΤ «Παρασκήνιο», σε σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα. Ήταν η εποχή της κυκλοφορίας του δίσκου «Παρών» με ερμηνευτή έναν γνωστό ΠΑΟΚτσή, τον Μανώλη Μητσιά…

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.