Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Κυριάκος Gate»: Βούκινο σε όλο τον κόσμο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Λίγες ημέρες μετά τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και του διοικητή της ΕΥΠ, στη σκιά των συνταρακτικών αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις δύο δημοσιογράφων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Guardian, Euractiv, Politico, Aljajeera, Liberation, La Republica, New York Times, Deutsche Welle, Reuters, Associated Press και Washingtonpost μερικά από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης και διεθνή πρακτορεία που καταπιάστηκαν με το «ελληνικό Watergate»

Τελευταία αναφορά διαβάζουμε στην Washingtonpost που περιγράφει την «αναταραχή» που ξέσπασε στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το λογισμικό κατασκοπείας Predator.

«Οι πρόσφατες αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολούθησαν το τηλέφωνο ενός αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης βάζουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αγωνίζεται να αποκρούσει ένα εντεινόμενο σκάνδαλο ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους» γράφει εισαγωγικά η WP.

Το ίδιο δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες οδηγώντας σε παραιτήσεις αλλά και στο διάγγελμα Μητσοτάκη.

Ειδική αναφορά κάνει στο Predator που αναπτύχθηκε από τη Cytrox, μια start-up από τη Βόρεια Μακεδονία, και αγοράστηκε από τον πρώην αξιωματικό υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται τις ημέρες αυτές και αποστολή των New York Times, ερευνώντας το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων θεωρείται ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την αμερικανική εφημερίδα, η οποία, μετά το πρώτο δημοσίευμα στις 27 Ιουλίου, ετοιμάζει αναλυτικό ρεπορτάζ πάνω στο θέμα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.