Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ανδρουλάκης προς Μητσοτάκη: «Εσύ με παρακολουθούσες»

Στο απόλυτο μηδέν βρίσκονται οι σχέσεις Ανδρουλάκη-Μητσοτάκη όπως απέδειξε και η  ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την οποία με ευθύ τρόπο έκανε σαφές ότι θεωρεί προσωπικά υπεύθυνο τον Πρωθυπουργού για την υπόθεση της παρακολούθησής του.  Απαντώντας στις καθημερινές αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι αρνείται να ενημερωθεί για τους λόγους που.η ΕΥΠ προχώρησε στην τρίμηνη παρακολούθησή του την περίοδο που διεκδικούσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης  έκανε λόγο και για «σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του».

 

Είναι πλέον σαφές ότι οι γέφυρες Ανδρουλάκη-Μητσοτάκη έχουν «καεί», γεγονός καθόλου ασήμαντο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής και ότι στις δεύτερες κάλπες το πρώτο κόμμα έχει μειωμένο μπόνους εδρών και ως εκ τούτου η αυτοδυναμία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Παράλληλα, η διάσταση της υπόθεσης καθιστά ακόμα δυσκολότερο για δυνάμεις εντός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που πιθανώς επιθυμούσαν συνεργασία με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου ανεβάζουν τους τόνους καθώς ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του τόνισε ότι το αίτημα Ανδρουλάκη είναι «αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση» της κυβέρνησης και ζήτησε την άρση της «αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο. Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν. Όλα στο φως, εδώ και τώρα».

Πολιτική σύγκρουση Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη

 

Ειδικότερα, μία σφοδρή πολιτική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά να είναι και η αφετηρία της.

Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό θέμα αναμφίβολα, έχει όμως και χαρακτήρα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης καταρχήν μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη,  απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντάς του «εσύ με παρακολουθείς».

Ο κ. Ανδρουλάκης, δηλαδή, διερωτήθηκε ποιος αξιοποίησε το υλικό της παρακολουθησης, καθώς ο ίδιος μιλούσε με πρώην πρωθυπουργούς, με βουλευτές, με στελέχη ενώ σχεδίαζε την τακτική του. Υπονοεί και ουσιαστικά δίνει τη δική του απάντηση πως ο κ. Μητσοτάκης είχε σκοπό να βλάψει το ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας συνολικά όλο το κόμμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνει την αφετηρία της υπόθεσης αυτής στην παρακολούθηση του ΠΑΣΟΚ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.