Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Eurostat: Εξακολουθεί να «καλπάζει» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 11,3% τον Ιούλιο

Αναιμική πτώση καταγράφει ο πληθωρισμός για τον μήνα Ιούλιο στην Ελλάδα, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 11,3% από 11,6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat την Πέμπτη, αποτυπώνοντας έτσι τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, κόντρα στις αδικαιολόγητα αισιόδοξες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ ήταν 8,9% τον Ιούλιο του 2022, από 8,6% τον Ιούνιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,2%, χαρακτηριστικό του σε τι βαθμό έχουν επιδεινωθεί τα οικονομικά δεδομένα.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία, τη Μάλτα (6,8%) και τη Φινλανδία (8,0%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία (23,2%), τη Λετονία (21,3%) και τη Λιθουανία (20,9%).

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε δεκαοκτώ.

Τον Ιούλιο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+4,02 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενος από τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (+2,08 pp), υπηρεσίες (+1,60 pp) και μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,16 pp).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.