Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σκάνδαλο Novartis: Άλαλα τα χείλη Δημητρακόπουλου για την κατάρρευση της «σκευωρίας»

Ούτε κουβέντα για το στήσιμο της δήθεν «σκευωρίας» από το δικηγόρο του Άδωνι Γεωργιάδη και της Μαρέβας

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για το στήσιμο της δήθεν «σκευωρίας» στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, για την οποία απηλλάγησαν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η τέως Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο δικηγόρος του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προσπάθησε να «χρυσώσει» το… χάπι στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για οργανωμένη επίθεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. «Από το 2017 υπήρχε μια οργανωμένη επίθεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Κατηγορήθηκαν αδίκως δυο πρωθυπουργοί, υπουργοί, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας ότι δωροδοκούντο από τη Novartis. Και μάλιστα τα μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία ήταν τρεις κουκούλες, οι οποίες στην πορεία έγιναν δυο κουκούλες. Έρχεται πλέον η αμερικανική κυβέρνηση, υπογράφει συμφωνία με τη Novartis και ρητά αναφέρεται ότι υπήρχαν ανάρμοστες οικονομικά συμπεριφορές στη Novartis που αφορούσαν τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας και δεν υπήρξε καμία δωροδοκία Ελλήνων πολιτικών», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Βέβαια, ο γνωστός ποινικολόγος δεν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, για την οργανωμένη επίθεση την τελευταία διετία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που έστησαν στη Βουλή την περιβόητη «σκευωρία» κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Έστησαν κατηγορητήριο στον Δ. Παπαγγελόπουλο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, για τους οποίους δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο ο Άρειος Πάγος.

Βέβαια, τι να ρωτήσουν στο ΣΚΑΪ; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί…
Αυτοί μέχρι τέλους επέμεναν μέσω της Ιωάννας Μάνδρου για παραπομπή του πρώην υπουργού για την δήθεν «σκευωρία». Παραπομπή που έμεινε όνειρο θερινής νυκτός για τους σκευωρούς…

Δικηγόρος του Άδωνι και της… Μαρέβας

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ως δικηγόρος της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, πριν από δύο χρόνια από άλλο διαπλεκόμενο τηλεοπτικό σταθμό (σ.σ. το MEGA του Βαγγέλη Μαρινάκη, κουμπάρου της αδερφής του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη), αναπαρήγαγε τις έωλες καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, με τις συνομιλίες του με τον τέως υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, οι οποίες κατέληξαν στο… καλάθι σκουπιδιών του Αρείου Πάγου, καθώς το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο δεν έκρινε πως προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Από τις τότε δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου, το μόνο που απέμεινε, είναι η… διαπλοκή του Σάμπυ Μιωνή με τον Σταύρο Παπασταύρου (πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά) και την Μαρέβα που είναι στενή οικογενειακή του φίλη…

Καταγγελίες για χρηματισμό

Σε όλα αυτά να θυμίσουμε και την απόπειρα χρηματισμού του που κατήγγειλε ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» Στέφανος Χίος, δίνοντας στη δημοσιότητα συνομιλία του με τον δικηγόρο της Μαρέβας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, λίγες ώρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο ποινικολόγος εμφανίζεται στις συνομιλίες να επιχειρεί να χρηματίσει τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό», ενώ εμπλέκει το όνομα γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας. Μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες που έφερε στο φως ο Στέφανος Χίος, ο ποινικολόγος εμφανίζεται να σκύβει στο αυτί του και να του ψιθυρίζει ένα ποσό το οποίο ο εκδότης του «Μακελειού» διατείνεται ότι ήταν 100.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.