Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Power pass” εξελίσσεται σε “φουλ απάτη pass”…. – Οι διαπιστώσεις των νοικοκυριών

Εν μέσω της κοροϊδίας που διαπιστώνουν πολλά νοικοκυριά με το πολυδιαφημισμένο power pass καθώς βλέπουν τα πενιχρά ποσά που πρόκειται να τους καταβάλει το δημόσιο ταμείο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκαλύπτει το μέγεθος της «απάτης», όπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά.

«Σήμερα αποκαλύπτεται η νέα απάτη Μητσοτάκη με το power pass και τα δήθεν 600 ευρώ», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της απάτης, η μεσοσταθμική ενίσχυση όσων εντάσσονται στο power pass είναι 17 ευρώ ανά μήνα», επισημαίνει, εξηγώντας πως “από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, 1,7 εκατ. μένουν τελείως εκτός οποιασδήποτε ενίσχυσης και τα υπόλοιπα, που έχουν πληρώσει ήδη υπέρογκα ποσά σε ρήτρα αναπροσαρμογής, θα πάρουν πίσω 30, 60 και 100 ευρώ”, εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι ελάχιστοι “τυχεροί” που θα πάρουν πίσω 600 ευρώ, είναι όσοι έχουν πληρώσει 2.000 και 3.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους για τη ρήτρα αναπροσαρμογής», αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος και υπογραμμίζει: «με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Στάσση και την παρέα του κλέβουν 10 και επιστρέφουν 1». «Μην ξεχάσουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φωτεινό ηγέτη για τη φιλευσπλαχνία και τη μεγαλοκαρδία του», καταλήγει.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Αχτσιόγλου – ΥΠΟΙΚ

Είναι προφανές ότι μετά το “fuel pass”, το “power pass” εξελίσσεται σε “φουλ απάτη pass”, σχολίασε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρει:

«1. Εντελώς εκτός οποιασδήποτε επιδότησης μένουν 1,7 εκατ. νοικοκυριά ή το 40% όσων ισχυριζόταν η κυβέρνηση ότι θα στηρίξει.

2. Στα 2,5 εκατ. δικαιούχους που τελικά λαμβάνουν επιδότηση (εκ των 4,2 εκατ. που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα υποστήριζε), μοιράζονται 260 εκατ. για 6 μήνες. Πρόκειται για μεσοσταθμική επιδότηση των 17 ευρώ/μήνα.
Και όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες έχουν πληρώσει ήδη λογαριασμούς ρεύματος 4 και 5 φορές πάνω», σημειώνει και σχολιάζει πως «με λίγα λόγια, αφού έχει συντελεστεί μία αφαίμαξη χιλιάδων ευρώ σε κάθε νοικοκυριό εδώ και πολλούς μήνες, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τώρα ως τιμητής επιστρέφοντας λίγα ευρώ σε ένα μέρος των πολιτών».

«Βέβαια, από την αισχροκέρδεια ούτε που του περνάει από το μυαλό να κόψει κανένα ευρώ», προσθέτει. «Είναι προφανές ότι μετά το “fuel pass”, το “power pass” εξελίσσεται σε “φουλ απάτη pass” του κ. Μητσοτάκη. Ας γνωρίζει όμως ότι αυτό το “pass” εξαπάτησης δεν περνά πουθενά», τονίζει και καταλήγει:

«ΥΓ: Όσο για τα 20 εκατ. που το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει πανηγυρικώς ότι θα διαμοιράσει στο μέλλον στους πολίτες, να μην παραλείψουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη γενναιοδωρία τους».

«Εδώ και ένα χρόνο, με δική της πια ομολογία, η κυβέρνηση έχει αφήσει το καρτέλ ενέργειας να αισχροκερδεί. Έχουν εισπραχθεί άδικα δισεκατομμύρια από τη ρήτρα αναπροσαρμογής, οι παραγωγοί έχουν υπερκέρδη, και η επιστροφή του Power Pass είναι τελικά ελάχιστη και πρακτικά κοροϊδία», σημείωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100.

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχολίασε ότι «η ανάρτηση των εκκαθαριστικών για τις πληρωμές του power pass αναδεικνύει την μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης προς την κοινωνία. Τα 600 ευρώ της υποτιθέμενης επιστροφής έκαναν “φτερά”».

Απάντηση ΥΠ.ΟΙΚ. σε Αχτσιόγλου

«Η κα Αχτσιόγλου προφανώς έχει μάθει την τέχνη του ψέματος από τον κ. Τσίπρα. Το γεγονός ότι από το Power Pass καλύπτεται το 60% της αύξησης των τιμολογίων ρεύματος και έως τα 600 ευρώ, το μετατρέπει και πάλι αυθαίρετα, ως μη γνωρίζοντας Ελληνική γλώσσα, σε οριζόντιο μέτρο των 600 ευρώ, ανεξαρτήτως εάν κάποιος είχε αύξηση στον λογαριασμό του ή όχι» απαντά το υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, το ΥΠΟΙΚ κατηγορεί την κ. Αχτσιόγλου ότι «πάλι δηλαδή βρήκε λεφτόδεντρα που θέλει να μοιράσει, χωρίς κανένα κριτήριο, επιβαρύνοντας το σύνολο των φορολογουμένων».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ:

«Πρώτον: Αίτηση για να λάβουν επιδότηση έκαναν 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα. Το πώς θα επιδοτηθούν 4,2 εκατ. ενώ έκαναν αίτηση 2,5 εκατ., το ξέρει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον: Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, ο σχετικός νόμος, οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις ορίζουν ρητά επιδότηση 60% επί της αύξησης του ρεύματος και έως 600 ευρώ. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι δίκαιο ένας πολίτης που είχε αύξηση 1.000 ευρώ και ένας πολίτης που είχε αύξηση 50 ευρώ, να λάβουν την ίδια επιδότηση.

Τρίτον: Κατά την εν λόγω περίοδο (Δεκέμβριο έως Μάιο) έχουν ήδη δοθεί επιδοτήσεις, αποκλειστικά για το ρεύμα της πρώτης κατοικίας των νοικοκυριών 1 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, το συνολικό κόστος επιδοτήσεων ρεύματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Τα 260 εκατ. ευρώ είναι επιπλέον αυτών.

Τέταρτον: Ο αριθμός των αιτήσεων, αλλά και το ποσό που προέκυψε από την ανάλυση των λογαριασμών, για την οποία οι καταναλωτές έχουν πλήρη και διεξοδική εικόνα μέσω των εκκαθαριστικών που αναρτώνται στην πλατφόρμα του Power Pass, έδειξε και ποια ήταν η πραγματική περίμετρος του προβλήματος, καθώς ήδη έχει επιδοτηθεί σημαντικό ποσοστό της αύξησης. Υπεβλήθησαν αιτήσεις για 3 εκατ. εκ των 4 εκατ. παροχών κύριας κατοικίας, που αντιστοιχούν σε 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα. Ο αντικειμενικός υπολογισμός, με πλήρη διαφάνεια, έδειξε ότι το κόστος που επωμίστηκαν τα νοικοκυριά για την κύρια κατοικία τους και την φοιτητική κατοικία ανέρχεται σε 430 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων επιστρέφεται το 60% αυτών, δηλαδή τα 260 εκατ. ευρώ.

Πέμπτον: Η επέκταση του Ιουνίου κοστίζει επιπλέον 40 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος του μέτρου στα 300 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάιο επιδοτούνται και καταναλώσεις άνω των 300 KWh για όλες τις κατοικίες των νοικοκυριών, ενώ μόνο η επιδότηση ρεύματος Ιουλίου που εισήχθη ο νέος μηχανισμός, ανήλθε σε 700 εκατ. ευρώ.

Τα ανωτέρω και το γεγονός ότι η Πολιτεία δρα αποτελεσματικά και με δίκαιο τρόπο για την προστασία των νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση μπορούν να προκαλούν αμηχανία στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιστρατεύει το μόνο όπλο που του έχει απομείνει: το ψέμα. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και την κα Αχτσιόγλου, οι πολίτες θα δουν από αύριο τα χρήματα στον λογαριασμό τους».

«Κυβέρνηση και υπουργείο Οικονομικών εγκλωβισμένοι στα ψέματά τους»

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έχουν εγκλωβιστεί στα ίδια τους τα ψέματα για το “power pass” ανταπάντησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει, σε νέα της δήλωση:

  1. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιοι διαμήνυαν πως θα καλύψουν σχεδόν το σύνολο των νοικοκυριών. Το ποσοστό επιδότησης αφορά το «95% των νοικοκυριών» δήλωνε ο κ. Σταϊκούρας. Σήμερα απλώς επιβεβαιώνουν ότι από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, στα οποία υπόσχονταν επιδότηση, τελικά 1,7 εκατ. ή το 40% δεν έλαβαν τίποτα.
  2. Για το ποιος καλλιέργησε την εντύπωση ότι θα δοθεί επιδότηση της τάξης των 600 ευρώ, ας ρωτήσουν καλύτερα τον προϊστάμενό τους κ. Μητσοτάκη. Και ας μην ζητάνε τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τους πολίτες που αγανακτούν νιώθοντας εξαπατημένοι. Και για να βοηθήσουμε τη μνήμη του κ. Σταϊκούρα, επισυνάπτουμε τα σχετικά.
  3. Το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να ζητάει τα εύσημα γιατί επιμένει να τροφοδοτεί τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας με χρήματα των πολιτών -γιατί από ‘κει προέρχονται τα κονδύλια των επιδοτήσεων- ενώ οι λογαριασμοί δεν μειώνονται.
  4. Οι πολίτες έχουν πληρώσει στο πρώτο πεντάμηνο του 2022 3,8 δισ. περισσότερα σε φόρους από πέρυσι, κυρίως λόγω της ακρίβειας. Ακριβώς διότι η κυβέρνηση συνειδητά επιλέγει να μην χτυπά την αισχροκέρδεια στη ρίζα της και να στηρίζει τα καρτέλ που συνεχίζουν και τώρα που μιλάμε να κερδοσκοπούν.
  5. Για τον, δε, ισχυρισμό του υπουργείου Οικονομικών, ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο περιορισμένο από αυτό που πραγματικά βιώνει η κοινωνία, δεν θα επιχειρηματολογήσουμε. Τον παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών.
  6. Όσο για το σιωπητήριο που νομίζει η κυβέρνηση ότι θα επιβάλλει, επειδή όπως ανερυθρίαστα λέει «οι πολίτες θα δουν από αύριο τα χρήματα στον λογαριασμό τους», ας μην είναι και τόσο βέβαιη. Οι απόπειρες εξαγοράς και εξευμενισμού της κοινωνικής οργής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την κυβέρνηση της ΝΔ. Και το γνωρίζει πια και η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης.

—————————————————-

►Το πρώτο κύμα πληρωμών για το επίδομα στο ρεύμα που κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ ξεκινά την Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση, την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.