Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Power Pass: Μέχρι 15 Ιουλίου τα… ψιλά για το ηλεκτρικό ρεύμα

Για τις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης μετά το καλοκαίρι ώστε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο ίδιος ανέφερε στο OPEN πως μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

 

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο κ. Σταικούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταικούρας οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών». Ωστόσο διευκρίνισε πως «οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι για αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη» «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Επιστρεπτέες προκαταβολές

 

Ερωτώμενος αν θα δοθεί νέα παράταση για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, εξαιτίας της κρίσης ακρίβειας απάντησε ότι  «θα ανακοινωθεί εκτιμώ μέσα στην εβδομάδα και ο κάθε συμπατριώτης μας θα ξέρει τι ποσό πρέπει να επιστρέψει αν το επιστρέψει όλο μαζί, με έκπτωση 15% ή θα το πληρώσει σε 96 δόσεις. Το μέτρο το πήγαμε αρκετά πίσω. Ήταν 8,3 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα επιστραφούν περίπου 3 δισ. Αρκετές επιχειρήσεις το 2021 είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Οπότε τα κουρέματα ήταν πολύ λίγότερα. Σημειώστε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις το 2021, είχαν υψηλότερο τζίρο από το 2021».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.