Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο καιρός σήμερα

Ανοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα Παρασκευή, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ.

Η υγρασία θα πλησιάσει το 50%.

Ακόμη μεγαλύτερη άνοδος θα εμφανίσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να φθάσει τους 38 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Μελτέμι με εντάσεις 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Αρκετά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Αρκετά δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κυρίως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 36-37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37-38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 34-35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.