Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νοοτροπίες μπανανίας και δημοκρατικά ήθη

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε χθες ότι παραιτείται. Οι λόγοι που τον οδήγησαν να λάβει αυτή την απόφαση θα φάνταζαν ασήμαντοι στο εγχώριο σύστημα πολιτικής και μιντιακής εξουσίας.

Ενας από τους βασικούς λόγους της παραίτησής του είναι πως διόρισε σε σημαντικό κομματικό αξίωμα τον βουλευτή Chris Pincher που φέτος τον Ιούνιο παραδέχθηκε ότι μέθυσε και αποπειράθηκε να… χουφτώσει δύο άνδρες – κι ο Τζόνσον, όταν τον διόριζε, ήταν ενήμερος για παρόμοια καμώματα του Pincher στο παρελθόν.

Επίσης, εκτός κυβέρνησης και αρχηγίας του Συντηρητικού Κόμματος τον οδήγησε το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε στην πρωθυπουργική κατοικία τον Ιούνιο του 2020 σε περίοδο καραντίνας. Η παραβίαση των περιοριστικών μέτρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, παρόλο που οδήγησε σε επιβολή 126 προστίμων σε 83 άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι, δεν συγχωρέθηκε ούτε από την κοινή γνώμη της χώρας ούτε από τα στελέχη του κόμματός του.

Φυσικά, η παραίτηση οφείλεται και στη μεγάλη δυσαρέσκεια του κοινού για την ακρίβεια και τις πολιτικές που εφήρμοσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στα εργασιακά ζητήματα. Ενόχλησε πολύ και ο περιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών την περίοδο των lockdowns.

Στην Ελλάδα, στους υποτακτικούς βουλευτές, που βάζουν τη μηνιαία «αποζημίωση» πάνω από την αξιοπρέπεια και την τήρηση των γραπτών και άγραφων νόμων, στα μπουκωμένα από κρατικό χρήμα ΜΜΕ αλλά και στα παντοειδή… παπαγαλάκια της εξουσίας όλα τούτα θεωρούνται ασήμαντα.

Όταν στην πατρίδα μας κάποιο ενημερωτικό μέσο, όπως η «δημοκρατία», κάνει έρευνα για τα σκάνδαλα, καυτηριάζει τις πρωθυπουργικές ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και τα κορoνοτσιμπούσια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία εν μέσω καραντίνας, δέχεται επιθέσεις από τους προαναφερθέντες καθεστωτικούς κύκλους. Η εφημερίδα μας -και οποιοσδήποτε άλλος τολμήσει να σχολιάσει ουσιωδώς τα κυβερνητικά πεπραγμένα- δέχεται τη μομφή του «λαϊκισμού».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανατρέπεται ο πρωθυπουργός για θέματα ουσίας, τα οποία στην πατρίδα μας παρουσιάζουν ως «επουσιώδη» εκείνοι που πλουτίζουν καταστρέφοντας το κράτος και αφανίζοντας το έθνος.

Αυτή είναι και η διαφορά των δημοκρατικών ηθών με τις νοοτροπίες μπανανίας…

Από την εφημερίδα Δημοκρατία

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.