Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το καλάθι της νοικοκυράς έχασε το βάρος του !

Τον Ιανουάριο ποσό  ήταν 109.02 ευρώ και η αύξηση για τα ίδια προϊόντα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά φαινόταν… εξωφρενική. Έξι μήνες μετά, το καλάθι του σούπερ μάρκετ, που το γεμίσαμε με τα ίδια ακριβώς προϊόντα, κοστίσει ούτε λίγο, ούτε πολύ… 45 ευρώ περισσότερα!

Τα ίδια προϊόντα που τον Ιανουάριο αγοράσαμε με 109.02 ευρώ και τον Μάρτιο 132,86 ευρώ, σήμερα στο ταμείο το σύνολο έφτασε τα 154 ευρώ! Ίδια προϊόντα. Ίδιες ποσότητες. Τεράστια διαφορά στη τσέπη…

Οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα εξελίσσονται σ’ έναν ατελείωτο εφιάλτη.

Το ηλιέλαιο που τον Ιανουάριο κόστιζε 2,19 ευρώ, τον Απρίλιο έφτασε τα 3,08 ευρώ και σήμερα αγγίζει τα 4,99 ευρώ το λίτρο.

Εξίσου αλματώδης αύξηση και στη τιμή στο κασέρι. 7,61 ευρώ τον Ιανουάριο, 10,15 ευρώ τον Μάρτιο, 14, 95 ευρώ η τιμή του σήμερα στις προθήκες των ψυγείων στα σούπερ μάρκετ.

Τα δε δημητριακά τον Ιανουάριο ξεκίνησαν από το 1,79 ευρώ, τον Μάρτιο έφτασαν τα 3,35 ευρώ, με τη σημερινή τους τιμή να φτάνει τα 3, 56 ευρώ.

Δεν μένει ούτε ευρώ
Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει πλέον εκτροχιαστεί και οι καταναλωτές δεν ξέρουν πια τι τους… ξημερώνει κάθε φορά πρέπει να ψωνίσουν για να υπάρχουν τα βασικά αγαθά στο σπίτι.

Δεκάδες προϊόντα πωλούνται πλέον ακριβότερα, με αυξήσεις που αγγίζουν ακόμα και το 50%, όπως το σπορέλαιο. Ακολουθεί το αλεύρι με αύξηση 26,56% ενώ στα 500γρ μακαρόνια η αύξηση φτάνει 23,81%.

Την ίδια ώρα η τιμή στα χαρτικά έχει αυξηθεί από 15 έων 25 %, το γάλα από 5 έως 9%, το ψωμί 8% και ο ελληνικός καφές 13%.

Τα χειρότερα… έρχονται
Τα όσα έρχονται ωστόσο, είναι ακόμη πιο δυσοίωνα μιας και από τα μέσα Ιουνίου έως το τέλος Ιουλίου, αναμένονται νέες ανατιμήσεις προς τα επάνω, σε τουλάχιστον 30 κατηγορίες προϊόντων που καθημερινά αγοράζουν τα περισσότερα νοικοκυριά.

Έτσι, δεν αποκλείεται η αύξηση στο ρύζι να αγγίξει ακόμα και το 50%, στα χαρτικά ένα 20%, στα τυριά 20% επίσης, με τα ζυμαρικά και τις σάλτσες να παίρνουν ένα 15% αύξηση στην τιμή πώλησής τους όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα.

Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Mega.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.