Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τέλος στα παιχνίδια με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος; – Ανοίγει η πλατφόρμα

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την επιδότηση ρεύματος. Η ενίσχυση θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας με βάση τον αριθμό IBAN που θα δηλώσει στην πλατφόρμα η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά τις 14 Ιουνίου.

Η επιδότηση αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.  Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισαγάγει τις χρεώσεις και ο υπολογισμός θα γίνει με βάση την ιδιοκτησία ή τη συνιδιοκτησία.

Η οικονομική ενίσχυση που χορηγείται στους δικαιούχους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα θα κυμαίνεται από 30 ευρώ  έως 600 ευρώ ανά δικαιούχο.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης :

  • για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που αφορούν κύρια κατοικία του δικαιούχου και
  • για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που αφορούν μισθωμένη κατοικία εξαρ-τώμενων παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, το μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN)
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

► Μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον προσδιορισμό του πλαφόν των 45.000 για το οικογενειακό εισόδημα, που θα είναι καθαρό (μετά από φόρους) καθώς δεν θα υπολογίζονται η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, ανοίγει περαιτέρω η ομπρέλα των επιδοτήσεων. Οι οικογένειες με φοιτητές εξαρτώμενα μέλη που σπουδάζουν σε άλλη πόλη θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν φορολογική δήλωση για να μη χάσουν το επίδομα και ταυτόχρονα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.