Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Παγωμάρα» στο Μέγαρο Μαξίμου από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή

Η απόλυτη σιωπή και το σοβαρό παρασκήνιο

Η χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής φαίνεται ότι προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικά από τη στιγμή που το περιεχόμενο της δεν είχε καμία σχέση με τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο από διάφορους «καλοθελητές», οι οποίοι διαβεβαίωναν πως η παρέμβαση Καραμανλή θα ήταν άνευρη, χωρίς κανένα ίχνος κριτικής στην κυβερνητική πολιτική και θα εμπεριείχε μόνον «γενικές διατυπώσεις».

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από που άντλησαν τις πληροφορίες τους αυτοί που έσπευσαν να «καθησυχάσουν» τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Το βέβαιο είναι ότι στο Μαξίμου άκουγαν σοκαρισμένοι την ομιλία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακόμα και η προσφώνηση του πρώην πρωθυπουργού από την πρόεδρο της Παναθηναϊκής Ένωσεως Γυναικών κ. Μαρία Γιαννίρη (μία πανάξια Ελληνίδα!)  ήταν ένα πραγματικό ράπισμα… Διότι με δύο λόγια εξήρε τις πατριωτικές ενέργειες Καραμανλή, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την εξωτερική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει το μέγαρο Μαξίμου σε θέματα όπως το «νέο σχέδιο Ανάν» και η συμφωνία των Πρεσπών…

Η δεύτερη οδυνηρή έκπληξη ήταν η προσφώνηση του Κώστα Καραμανλή στον τ. πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ως «Πρόεδρο της Δημοκρατίας»! Ήταν τέτοιο το σοκ, που στο Μαξίμου αναρωτήθηκαν μήπως είχε πάει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ομιλία, διότι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός προσφώνησε τον τ. ΠτΔ ως «εν ενεργεία»!

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο οδυνηρή. Σε κάθε αποστροφή της ομιλίας του, ο Κώστας Καραμανλής έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα τα θέματα. Ακόμα και στην λογοκρισία της αντίθετης άποψης, που έχει αναχθεί σε κυρίαρχη πολιτική από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ουδεμία αναφορά στον πρωθυπουργό…

Η αναφορά του στα εθνικά θέματα εκλαμβάνεται πλέον ως «απειλή» για το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Δεν ήταν μόνον η σαφέστατη διαφωνία στις απευθείας συνομιλίες, στον κατευνασμό, στην αποδοχή «πολλών διαφόρων», όπως κάνει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά. Ήταν η σαφής προειδοποίηση ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σε εθνική ήττα!

Όταν η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται από έναν Καραμανλή, έχει ειδική βαρύτητα…

Όπως επίσης η πλήρη αντίθεσή του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική που ακολουθείται στο ουκρανικό, καθώς προέταξε την προσπάθεια για άμεση παύση των εχθροπραξιών, η οποία φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί με την αποστολή όπλων.

Η σκληρή κριτική απέναντι στις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ, ήταν το κερασάκι στην πικρή τούρτα που κέρασε ο Κώστας Καραμανλής το Μέγαρο Μαξίμου. Το παρατεταμένο χειροκρότημα από το σύνολο των παρευρισκομένων στο κατάμεστο Μέγαρο, ήχησε σαν τις καμπάνες της κολάσεως στο πρωθυπουργικό γραφείο…

Η μοναδική θετική αναφορά είχε ως αποδεκτή τον Νίκο Δένδια για τον συνεχή αγώνα που κάνει ώστε να ενημερώνει συμμάχους και εταίρους για την τουρκική ασυδοσία. Καθόλου τυχαίο, αφού ο Νίκος Δένδιας ήταν στην πρώτη γραμμή του ακροατηρίου…

Όπως σας είπα, ο μηχανισμός επικοινωνίας του Μαξίμου πιάστηκε στον ύπνο, διότι πραγματικά δεν περίμενε τέτοιο σφυροκόπημα.

Τα σκωπτικά σχόλια που εμφανίστηκαν στην εφημερίδα Τα Νέα, δεν ήταν καθοδηγούμενα, αλλά εμπνεύσεις των αρθρογράφων. Σε αντίθεση με τις κυβερνητικές διαρροές σε ελεγχόμενα ΜΜΕ που ήθελαν τον Καραμανλή να ανακοινώνει την αποχώρηση του από την πολιτική, προκειμένου φυσικά να τον πιέσουν να κάνει κάτι τέτοιο. Όλα αυτά φυσικά, πριν από την ομιλία.

Τις επίσημες διαρροές από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του πρωθυπουργού, θα τις δούμε τις επόμενες ημέρες και στα κυριακάτικα φύλλα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.