Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Ελλάδα και επίσημα «εχθρός» του Ιράν!

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Η κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν ως απάντηση στη «ληστεία»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν είπε σήμερα ότι η κατάσχεση από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο, ήταν μια άμεση απάντηση στη «ληστεία», όπως την χαρακτήρισε του ιρανικού αργού από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, στα ανοιχτά της Καρύστου.

«Το πετρέλαιο μας κλάπηκε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών», είπε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε τηλεοπτική ομιλία του. «Πήραμε πίσω ό,τι μας έκλεψαν. Ποιος είναι ο κλέφτης;» πρόσθεσε αναφερόμενος στην υπόθεση του ρωσικού τάνκερ υπό ιρανική σημαία Lana.

 

Οι ιρανικές αρχές είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι τα πλοία, που μετέφεραν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου το καθένα, συνελήφθησαν επειδή διέπραξαν άγνωστες «παραβιάσεις».

«Κλέβουν ιρανικό πετρέλαιο στα ανοικτά των ελληνικών ακτών, μετά οι γενναίοι άντρες μας που δεν φοβούνται τον θάνατο, απαντούν και καταλαμβάνουν το πετρελαιοφόρο του εχθρού (σ.σ. Ελλάδα)», είπε χαρακτηριστικά ο Χαμενεΐ (σύμφωνα με το AP) κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας 80 λεπτών στην επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

«Αλλά χρησιμοποιούν την αυτοκρατορία των ΜΜΕ τους και την εκτεταμένη προπαγάνδα τους για να κατηγορήσουν το Ιράν για πειρατεία. Ποιος είναι ο πειρατής; Μας έκλεψες το πετρέλαιο, το πήραμε πίσω. Το να πάρεις πίσω μια κλεμμένη περιουσία δεν λέγεται κλοπή», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.