Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οικονόμου: Δεν μπορούσε να αρνηθεί ο Μητσοτάκης την επιδότηση 8.500 ευρώ ως αγρότης (BINTEO)

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2020 και το 2021 ενισχύθηκε οικονομικά με ποσό περίπου 8.500 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Όμως, και το το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για ελαιόδεντρα που είχαν υποστεί ζημιές από πλημμύρες.

Ερώτηση: «Αποκαλύφθηκαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιτήθηκε αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 8.500 ευρώ για το 2020-2021, από τα ευρωπαϊκά ταμεία ποια η λογική μίας τέτοιας απόφασης και τι απαντάται στις επικρίσεις πολιτών που τη θεωρούν μία κίνηση που στερείται ηθικής από εν ενεργεία πρωθυπουργό»

Γ.Οικονόμου: «Είναι η λογική της κοινής αγροτικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός ενεργοποιεί για πολλά χρόνια τα τελευταία δέκα χρόνια ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της κοινής αγροτικής πολιτικής) προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του. Δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ αυτή τη δήλωση, βάσης αυτής ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπους κάποιος να πει, τις διακόπτω για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί η κοινή αγροτική πολιτική στη χώρα μας το κατανοούν πλήρως αυτό». 

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.