Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κίνα: Απειλεί με πόλεμο όποιον «πιέσει» την Ταϊβάν να κηρύξει την ανεξαρτησία της!

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «συνετίσουν» τους Κινέζους

Ούτε για αστείο δεν θέλει να ακούσει μια ενδεχόμενη κήρυξη ανεξαρτησίας της Ταϊβάν η Κίνα, επισημαίνοντας πως, στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, «δεν θα διστάσει να ξεκινήσει πόλεμο» εναντίον της, αλλά και εναντίον όποιου τη βοηθήσει!

Την συγκεκριμένη προειδοποίηση εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή, ο Γου Κιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Άμυνας, μετά τη συνάντηση του Κινέζου υπουργού με τον Αμερικανό ομόλογό του στη Σιγκαπούρη. «Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να ξεκινήσει πόλεμο, όποιο κι αν είναι το τίμημα», είπε, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Κινέζου υπουργού Άμυνας, Ουέι Φενγκέ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν σήμερα στη Σιγκαπούρη συνομιλίες ενώπιος ενωπίω και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις θέσεις τους για την Ταϊβάν, μια μείζονα πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο δυνάμεων. Ο Όστιν κάλεσε την Κίνα «να αποφύγει περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες» στο ζήτημα της Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες.

 

Σημειώνεται ότι η Ταϊβάν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία της Κίνας» μόνο από 14 κράτη (2021). Δεν αναγνωρίζεται από τις περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, διότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιμένει να τη θεωρεί επαρχία της.

Η Ταϊβάν πάντως διατηρεί στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, αλλά και με πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αν και όχι σε επίπεδο πρεσβειών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.