Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γάλα και γιαούρτι γονατίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Γονατίζει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών η ακρίβεια στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης αλλά και στους λογαριασμούς.

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι καταναλωτές με την αύξηση που έχει στο ράφι το γάλα και το γιαούρτι με την Μαρία να μην μπορεί ακόμα να πιστέψει πόσα πλήρωσε για τρία κεσεδάκια και μισό λίτρο γάλα.

«Δεν γίνεται να δίνεις τρία ευρώ για τρία γιαούρτια. Ένα ευρώ το γιαούρτι όταν το χρειάζεσαι καθημερινά» σημείωσε.

Συζώντας με τους γονείς και τον μικρό αδελφό της, τα δύο αυτά προϊόντα δεν μπορούν να λείψουν από το σπίτι. Ένα έξοδο που σήμερα με τις αυξήσεις τιμών έχει φτάσει στα 30 ευρώ την εβδομάδα.

Όσο και να ψάχνει στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ γιαούρτι κάτω από 3,10 δεν πρόκειται να βρει.

Τρεις ανατιμήσεις έχει δεχτεί μέχρι στιγμής το γιαούρτι που από 2,60 ευρώ έφτασε να πουλιέται στα ράφια έναντι 3,20. Τιμές που θυμίζουν σούπερ αμόλυβδη και το καθιστούν πλέον προϊόν πολυτελείας.

Κόβουν τα γαλακτοκομικά
Μέσα σε λίγους μήνες η κατανάλωση γαλακτοκομικών έπεσε στην χώρα μας σχεδόν κατά 10% αφού οι καταναλωτές κόβουν ακόμα και το γάλα ή το γιαούρτι για να βγάλουν τον μήνα.

«Όταν πας να ψωνίσεις συνολικά για το σπίτι, μπορεί και να βγει ένα 20ρικο παραπάνω στο ταμείο. Ε αυτό είναι χρήματα» τόνισε η Δέσποινα.

Αυτά σκέφτεται η Δέσποινα και με βαριά καρδιά παίρνει το καλαθάκι της και ψάχνει τις προσφορές στα ψυγεία με το κιάλι.

Στο ράφι γιαούρτι ενός κιλού πήρε αύξηση κατά 15% από 3,48 στα 4,11 και γάλα 1 λίτρου από 1,38 έφτασε στο 1,48 μέσα σε 3 μήνες. Στα 2 ευρώ έφτασε το γάλα μακράς διάρκειας.

Από την μια οι παραγωγοί θα πουν πως οι τιμές όλων των ζωοτροφών έχουν πάρει την ανήφορα όπως και όλα τα κόστη παραγωγής και από την άλλη οι καταναλωτές θα απαντήσουν πως το πορτοφόλι τους πια δεν φτάνει ούτε για γάλα.

Mega.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.