Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η ενεργειακή φτώχεια θέλει Power Pass – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση της επιδότησης ρεύματος (Power Pass) από 18 έως και 600 ευρώ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.Επίσης, ο αιτών καλείται να επιβεβαιώσει ή να επικαιροποιήσει τα στοιχεία κύριας κατοικίας του για την περίοδο αναφοράς

 

Η ενίσχυση θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας, με βάση τον αριθμό IBAN, που θα δηλώσει στην πλατφόρμα. Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισαγάγει τις χρεώσεις, καθότι αυτό θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργειας. Το σημαντικό είναι να έχει δηλωθεί στο Ε1 η πρώτη κατοικία.

Δικαιούχοι

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) που δημιουργείται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η υποβολή της αίτησης γα την λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 30η Ιουνίου 2022.

Η πληρωμή των δικαιούχων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Τα στοιχεία εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί έως την 1η Μαΐου 2022. Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας, καθώς και του εισοδήματος φορολογικού έτους 2021, λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης κάθε δικαιούχου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.