Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκβιασμοί από την ΑΑΔΕ: Ή πληρώνετε ή δημοσιοποιούμε τα στοιχεία σας

Τις επόμενες μέρες χιλιάδες νομικά ή φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ άνω των 150.000 ευρώ αναμένεται να λάβουν τα «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ τα οποία θα τούς καλούν, εντός 15 ημερών, να ρυθμίσουν ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Από 3 έως 6 Ιουνίου 2022 τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν, στη γραμματοθυρίδα τους στο TAXISnet καθώς και στην πιστοποιημένη διεύθυνση ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας σχετική ενημέρωση η οποία θα τους προσκαλεί εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 21 Ιουνίου 2022, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις προς δημοσιοποίηση οφειλές τους, διαφορετικά οι αρχές θα περάσουν σε δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Οι επικαιροποιημένες καταστάσεις θα δημοσιοποιούνται διακριτά για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα με ηλεκτρονική ανάρτησή τους στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Ποιοι θα λάβουν τα «ραβασάκια»

Στις καταστάσεις περιλαμβάνονται ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ που υπερβαίνουν σε κύρια εισφορά (κεφάλαιο) τις 150.000 ευρώ και η καταβολή τους έχει καθυστερήσει περισσότερο από ένα έτος – ανάγονται, δηλαδή, σε προγενέστερη του ημερολογιακού έτους χρονική περίοδο ασφάλισης. Το όνομά τους στις λίστες της ΑΑΔΕ θα δουν όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

ethnos

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.