Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βενζίνη με δελτίο πλέον… – Δεν θα υπάρξει άλλη επιδότηση λέει η κυβέρνηση

Βενζίνη με το σταγονόμετρο βάζουν πλέον οι καταναλωτές, καθώς οι τιμές στην αντλία έχουν πάρει φωτιά ροκανίζοντας τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Οι πολίτες, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του OPEN TV, δηλώνουν ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στα βάρη της ακρίβειας, ενώ λένε πως πιθανόν η τιμή της να φτάσει και τα 3 ευρώ. Κι όμως η τιμή στην οποία πωλείται κινείται μόνο ανοδικά. Στις αρχές Μαΐου ήταν 2,138 ευρώ το λίτρο, έφτασε τα 2,179 στις 10 Μαΐου για να ξεπεράσει πλέον τα 2,2 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως έρχονται νέες ανατιμήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, κ. Γιώργος Ασμάτογλου, είπε στο OPEN πως πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών, δηλαδή εάν στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι στα 2 και 20 λεπτά να τη δούμε στα 2 ευρώ και 30 λεπτά.

Οι πρωταθλητές στην ακρίβεια

 

Φωτιά έχουν πάρει όμως και οι τιμές του πετρελαίου κίνησης παρά την επιδότηση των 15 λεπτών με τη μέση τιμή να φτάνει σχεδόν τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

 

Πρωταθλήτριες στην ακρίβεια των καυσίμων είναι για ακόμα μια φορά οι Κυκλάδες με μέση τιμή βενζίνης τα 2,379 ευρώ το λίτρο ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2.328 και η Ευρυτανία με 2.297 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώθηκε σε 2.182 ευρώ το λίτρο.

Παρέμβαση στις τιμές της βενζίνης μόνο αν βρεθεί δημοσιονομικός χώρος

 

Tην ίδια ώρα, δυστυχώς τα νέα από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καλά, αφού πηγές που μίλησαν στο OPEN διευκρίνισαν πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα αυτή την ώρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί αν ο τουρισμός πάει καλά και αν η τιμή του φυσικού αερίου παραμείνει κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.