Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σρι Λάνκα, η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ξέμεινε από βενζίνη!

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της ζωής μας», παραδέχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας

Σε βαθιά κρίση βυθίζεται ακόμη περισσότερο η Σρι Λάνκα, με την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώνει επίσημα πως τούς έχει απομείνει βενζίνη για… μόλις 24 ώρες!

Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Ενέργειας της νησιωτικής χώρας στα νοτιοανατολικά της Ινδίας, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να στέκονται στην ουρά για καύσιμα, καθώς είναι ανώφελο. Την ίδια ώρα στη Σρι Λάνκα παρουσιάζονται και ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.

 

Ο Ranil Wickremesinghe, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στις 12 Μαΐου, ανακοίνωσε σε ένα δραματικό διάγγελμα ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως 75 εκατομμύρια δολάρια σε συνάλλαγμα, για να εξασφαλίσει εισαγωγές βασικών αγαθών. «Προς το παρόν, έχουμε αποθέματα βενζίνης μόνο για 24 ώρες, αλλά, οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι της ζωής μας», παραδέχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και συμπλήρωσε πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για να κάνουμε κάποιες θυσίες και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτής της περιόδου».

Ούτε καν φάρμακα

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, δύο αποστολές βενζίνης και δύο ντίζελ που χρησιμοποιούν ινδική πιστωτική γραμμή, θα μπορούσαν να προσφέρουν μια κάποια ανακούφιση τις επόμενες ημέρες, αλλά η χώρα αντιμετωπίζει, παράλληλα και έλλειψη σε 14 βασικά φάρμακα.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα οδήγησε σε τεράστιες, αιματηρές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Gotabaya Rajapaksa και της οικογένειάς του. Αποκορύφωμα η παραίτηση του μεγαλύτερου αδελφού του, του Mahinda από την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα, μετά από  σφοδρές μάχες μεταξύ κυβερνητικών υποστηρικτών και διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 9 άτομα και τραυμάτισαν άλλα 300.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.