Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να βγάλει την τετραετία ο Μητσοτάκης

Την αίσθησή του πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι δύσκολο να βγάλει την τετραετία μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους συνομιλητές του. Το είπε και χθες κατά την περιοδεία του στην Κρήτη εκτιμώντας ότι η έντονη δυσαρέσκεια που καταγράφεται στην κοινωνία για τις επιλογές της κυβέρνησης θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

 

Μάλιστα σε συνέντευξή του προς τον ραδιοφωνικό σταθμό “Zarpa radio” περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί -”δεν βγαίνουν τα νοικοκυριά, δεν βγαίνουν οι επιχειρήσεις” εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσο η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να βγάλει ακόμη και το καλοκαίρι. Μία ανάλογη εκτίμηση είχε κάνει και το προηγούμενο διάστημα όταν αναφερόμενος στην πτωτική πορεία που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το κυβερνών κόμμα εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν η κυβέρνηση θα μπορέσει να σταθεί εφόσον συνεχιστεί αυτή η φθορά έως το Φθινόπωρο. Εξ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει διαρκώς το αίτημά του για εκλογές προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιταχύνουν τις εξελίξεις και θα συγκρατήσουν “την κατρακύλα για την επόμενη ημέρα”.

 

Εξέλιξη την οποία μπορεί να διαμορφώσει εν πολλοίς κατά την εκτίμησή του και μία δυναμική νίκης που μπορεί να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από την ενίσχυσή του στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι “η επόμενη ημέρα” δεν θα είναι καθόλου εύκολη και ότι “θα έρθει σε εμάς ξανά η δύσκολη αποστολή να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα”. Σε συνομιλία που είχε χθες κατά την περιοδεία του στα Χανιά με πολίτες παραδέχτηκε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα “αλλά ένα πράγμα μπορώ να σάς δεσμευτώ ότι εμείς δεν θα κλέβουμε”.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει ευθέως την σύγκριση της δικής του διακυβέρνησης με την τριετία Μητσοτάκη την οποία καταγγέλλει για γιουρούσι και λεηλασία στα δημόσια ταμεία, μιλώντας για μεγάλο φαγοπότι.

 

Στη χθεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη ανέφερε ότι τώρα ο κόσμος αρχίζει να κατανοεί τί έγινε την τετραετία 2015-2019 και να συγκρίνει την κυβέρνησή του με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την άποψή του οι πολίτες συνειδητοποιούν τί σήμαινε να έχει μία κυβέρνηση πάνω από το κεφάλι της την τρόικα και την απειλή της χρεοκοπίας αλλά να καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τη δίνη και τί συμβαίνει σήμερα χωρίς μνημόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμού και τρόικα “έχουν ρημάξει και έχουν λεηλατήσει το δημόσιο πλούτο κάνοντας πάρτι”.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.