Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στον “αέρα” τα δημόσια έργα λόγω κόστους

Εξάμηνη παράταση στις προθεσμίες εκτέλεσης των έργων, τιμολόγηση ορισμένων πρώτων υλών με απολογιστικό τρόπο αλλά και θέσπιση πριμ ολοκλήρωσης των έργων περιλαμβάνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους εκπροσώπους των εργοληπτικών εταιριών με στόχο να επανεκκινήσουν τα έργα που έχουν «παγώσει» εξαιτίας του ράλι ανόδου των τιμών στα υλικά και την ενέργεια.

 

Η αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των υλικών αποτέλεσε το αντικείμενο της σημερινής και τελευταίας συνάντησης που είχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, με εκπροσώπους των εργοληπτών.

 

Στη συνάντηση, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εταιριών ότι άμεσα προωθείται διπλό πακέτο παρεμβάσεων: τέσσερεις θεσμικές για τη συνέχιση των έργων και μια τεχνικής φύσεως-με επιμήκυνση προθεσμιών.

Οι τέσσερις θεσμικές παρεμβάσεις

  • Έκδοση συντελεστών αναθεώρησης για το Δ’ τρίμηνο του 2021 εντός Μαΐου
  • Τιμολόγηση ασφάλτου, PVC και πολυαιθυλενίου με απολογιστικό τρόπο
  • Θέσπιση πριμ ολοκλήρωσης έργων
  •  Ενεργοποίηση επιτροπής διαπίστωσης τιμών Δημοσίων έργων.

 

Επίσης, επιμηκύνεται η προθεσμία εκτέλεσης των έργων έως 6 μήνες

 

«Με τις κινήσεις αυτές, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κινητροδοτεί τους αναδόχους να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τα έργα, αφού το πριμ θα δίνεται μόνο σε ολοκληρωμένα και χωρίς καθυστερήσεις έργα. Παράλληλα, με τις πέντε παρεμβάσεις, παρέχεται η αναγκαία ανάσα στην αγορά με την επιμήκυνση των έργων χωρίς τον κίνδυνο δικαστικών εμπλοκών», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.