Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στην … εντατική η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα

Μία χώρα για να ισχυρίζεται πως έχει Δημοκρατία πρέπει να έχει ελευθερία του Τύπου κα του Λόγου.

Η Ελλάδα επισήμως αυτό δεν το έχει.

Με αφορμή τον διεθνή διασυρμό της Ελλάδας από την έκθεση για την ελευθερία του Τύπου από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, όπου η χώρα μας «φιγουράρει» στην 108η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από Ουγγαρία, Αλβανία και Βουλγαρία (για να πιάσουμε μόνο τα ευρωπαϊκά λημέρια), ο Γιώργος Κύρτσος εξαπολύει νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του.

Ο Ευρωβουλευτής μέσω Twitter επισημαίνει ότι διεγράφη από τη ΝΔ επειδή κατά την ηγεσία της «δυσφήμισε» την Ελλάδα, αλλά όπως υποστηρίζει, η δυσφήμιση γίνεται από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τον κ.Κύρτσο ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας και ο τρόπος με τον οποίο τον δικαιολογεί η Κυβέρνηση, είναι εντελώς εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου του κράτους δικαίου.

Και κάνει αναφορά στις περιπτώσεις της Ελένης Τουλουπάκη, της Γιάννας Παπαδάκου και του Κώστα Βαξεβάνη ως παραδείγματα της στάσης της δικαιοσύνης που επηρεάζει τις σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ. Η έκθεση για το 2022 που έδωσαν στη δημοσιότητα οι “Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα”. Για την ακρίβεια η χώρα μας έπεσε 38 θέσεις και από την 70η θέση που κατείχε το 2021 βρέθηκε στην 108η θέση μόλις μέσα σ’ έναν χρόνο. Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα συγκρίνουν πλέον την χώρα μας σε ζητήματα ελευθεροτυπίας με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν. Δεν έχουν συμβεί και λίγα μέσα σ’ έναν χρόνο. Από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φθάσαμε στις ποινικές διώξεις δύο δημοσιογράφων που ερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis όπως η Γιάννα Παπαδάκου και ο Κώστας Βαξεβάνης και στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Θανάση Κουκάκη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.