Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Πούτιν θα ανακοινώσει το τέλος του πολέμου στις 9 Μαΐου υποστηρίζει ο ο Πάπας…

Ο Όρμπαν, όταν τον συνάντησα, μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν σχέδιο, ότι όλα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, του είπε, όταν συναντήθηκαν στα τέλη Απριλίου, ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχεδιάζει να τερματίσει την εισβολή στην Ουκρανία στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Ποντίφικας έκανε τα σχόλια αυτά στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

«Αυτό θα εξηγούσε επίσης την ταχύτητα της κλιμάκωσης αυτές τις ημέρες. Γιατί τώρα δεν είναι μόνο το Ντονμπάς, είναι η Κριμαία, είναι η Οδησσός… αφαιρεί το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας από την Ουκρανία, είναι για τα πάντα», προσέθεσε.

«Δεν υπάρχει αρκετή βούληση για ειρήνη», τόνισε ο Πάπας. «Είμαι απαισιόδοξος, αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε τον πόλεμο».

Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε παλαιότερες δηλώσεις ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τη γενοκτονία στη Ρουάντα.

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση και εξακολουθούμε να επιμένουμε, αν και φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή τη συνάντηση αυτή τη στιγμή. Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, βιώσαμε το ίδιο πράγμα στη Ρουάντα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας είπε ότι δεν θα ταξιδέψει στο Κίεβο προς το παρόν, αλλά θα στείλει εκπρόσωπο: «Πρώτα πρέπει να πάω στη Μόσχα, πρώτα πρέπει να συναντήσω τον Πούτιν. Αλλά είμαι και ιερέας, τι μπορώ να κάνω; Θα κάνω ό,τι μπορώ. Αν ο Πούτιν άνοιγε την πόρτα…».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.