Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ισόβια στο Μπάμπη τον πιλότο

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν Κράουτς, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο. Επιπλέον του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ. Yπενθυμίζεται ότι για τη θανάτωση ζώου η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

 

Νωρίτερα, είχαν απορριφθεί ομόφωνα από το δικαστήριο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Οι δικαστές αναφέρθηκαν στην πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Παράλληλα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Καρολάιν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

 

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ό,τι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επίσης, όπως είπαν, δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται, έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

«Ειδεχθή και σκληρά» τα εγκλήματά του

 

Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη είχε ζητήσει νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη γυναικοκτονία της συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά το 2021.

 

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας: «Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις επειδή ήταν καλός με την οικογένειά του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.