Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πολίτες για το επίδομα βενζίνης – Ξεπέρασαν τις 200.000 οι αιτήσεις

Το άνοιγμα της εφαρμογής fuel pass, για την επιδότηση καυσίμων, επιφύλασσε ανατροπές της τελευταίας στιγμής με σκοπό να εξυπηρετηθούν ταχύτερα περισσότεροι δικαιούχοι. Έκπληξη πρώτη: χθες, Τρίτη 26 Απριλίου, αντί για δικαιούχους με ΑΦΜ σε 0 και 1 , όπως προέβλεπε η σχετική υπουργική απόφαση, τελικά η εφαρμογή υποδεχόταν αιτήσεις και όσων έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 0,1, ή και 2.

Έκπληξη δεύτερη: σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου, αντί για αιτήσεις δικαιούχων μόνον με ΑΦΜ που λήγει σε 2 και σε 3 (όπως προέβλεπε για την 2η μέρα της διαδικασίας η σχετική υπουργική απόφαση) τελικά θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση πολλοί περισσότεροι από τους μισούς δικαιούχους του επιδόματος: δηλαδή όλοι όσοι έχουν ΑΦΜ το οποίο λήγει σε 0 ή 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή και 5.

Έκπληξη τρίτη: αύριο ενδεχομένως να ολοκληρωθεί νωρίτερα τελικά ο α’ κύκλος αιτήσεων, δηλώνοντας συμμετοχή και όλοι όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 6,7,8 ή 9. Σε τέτοια περίπτωση –που πάντως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως αλλά θα καθοριστεί πιθανότατα ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης- μέσα σε 3 ημέρες μόλις θα έχει επιτραπεί να υποβάλουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι, ασχέτως ΑΦΜ -και όχι μόνον οι μισοί με ΑΦΜ που λήγει στο 0 ή έως και στο 5.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, μέχρι από την Παρασκευή –και πριν επιστρέψουν από τις διακοπές οι εκδρομείς του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς- οι περισσότεροι από τα 3 εκατομμύρια δικαιούχους αυτοκινητιστές θα μπορέσουν να έχουν ζητήσει την κάρτα Fuel Pass, να την έχουν εκδώσει ή και να την έχουν εξαργυρώσει.

Πριν καν συμπληρωθούν οι πρώτες 24 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής ξεπέρασαν μέσα στη νύχτα ήδη τις 200.000.

Τυπικά, με βάση την υπουργική απόφαση, το Σάββατο 30 Απριλίου θα τελείωναν οι αιτήσεις με βάση το καταληκτικό ψηφίο και αφού έκαναν όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 8 ή σε 9, από το Σάββατο 1η Μαΐου θα ξεκινούσε ο β΄ γύρος για όλους όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν την αίτησή τους εγκαίρως, ασχέτως ΑΦΜ πλέον.

Μένει να φανεί αν πλέον η διαδικασία μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα, ή αν θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις.

Στην πράξη πάντως, ίσχυσε τελικά και η «δυνατότητα» που προβλέφθηκε στην σχετική διάταξη, για παροχή επιπλέον 5 ευρώ, για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα Fuel Pass αντί για απλή κατάθεση σε ΙΒΑΝ.

Οι πρώτοι θα λάβουν έτσι 35-55 ευρώ αντί 30-50 που προέβλεπε αρχικά για όλους το μέτρο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.