Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η επανεμφάνιση Καραμανλή και τα πολλά σενάρια…

Ο Κώστας Καραμανλής είχε καιρό να δώσει το «παρών»  και το έδωσε σε εκδήλωση που αφορούσε τη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες. Ο λόγος για την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα «Το χρονικό της Επανάστασης – Μέσα από τις εφημερίδες της Παλιγγενεσίας», που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε καιρό να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση που είτε γίνεται στη Θεσσαλονίκη είτε αφορά γενικότερα την εκλογική του περιφέρεια, ενώ και η τελευταία του επίσκεψη εδώ χρονολογείται πριν από την πανδημία. Ακόμα και στο πρόσφατο προσυνέδριο της Ν.Δ. δεν έδωσε το «παρών», σπάζοντας έτσι μια μακρά παράδοση, η οποία τον θέλει να παρευρίσκεται σε θεσμικές εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη όπου εκλέγεται από το 1989. Ετσι, η παρουσία Καραμανλή στην εκδήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. με αφορμή το βιβλίο του έχει τη σημασία της.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι παλιές και στέρεες

Γι’ αυτούς που γνωρίζουν, βέβαια, οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι παλιές και στέρεες. Παλιές γιατί επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή ο Κώστας Γκιουλέκας συμπεριλήφθηκε πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. της Α’ Θεσσαλονίκης. Ο πολιτικός θρύλος, μάλιστα, λέει ότι σε μια συνάντηση που έγινε ένα καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στο θρυλικό ξενοδοχείο «Αγιονήσι», στην Αμμουλιανή της Χαλκιδικής, έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι η βουλευτική υποψηφιότητα Γκιουλέκα.

Με παρόντες στην κουβέντα τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ., τον κουμπάρο του, Τέλη Θωμόπουλο, τον κολλητό του φίλο, Βάκη Φραντζή, και τον τότε δήμαρχο Πανοράματος, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Ακολούθησαν οι συνεχείς πρωτιές του Γκιουλέκα στη μάχη του σταυρού στην Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και η συμπόρευση των δύο πολιτικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ετσι ήρθε και ο πρόλογος του Κώστα Καραμανλή στο προηγούμενο βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα

«Ο Μακεδονικός Αγώνας 1903-1908. Από τις εφημερίδες της εποχής», όπως και η παρουσία του στο καινούργιο του βιβλίο. Το αν αυτή η επανεμφάνιση Καραμανλή σημαίνει και κάτι για το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο ακούγονται πολλά σενάρια, μένει να φανεί…

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.