Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το ρούβλι σε υψηλό διετίας έναντι του ευρώ!

φτουν και οι αποδόσεις στα ρώσικα κρατικά ομόλογα

Το ρωσικό ρούβλι συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του ευρώ, σπάζοντας το φράγμα των 77 ρουβλιών ανά ευρώ, καταγράφοντας υψηλό διετίας.

Την ίδια στιγμή και οι αποδόσεις των 10 ετών των ρωσικών ομολόγων φαίνεται να αποκλιμακώνονται, με το κρατικό ομόλογο της Ρωσίας να διαπραγματεύεται στο 10%

Τα ρωσικά κρατικά ομόλογα φαίνεται να αναβαθμίζονται

Το ρούβλι επίσης ενισχύθηκε κατά 3% έναντι του δολαρίου στα 73,17, φτάνοντας στα επίπεδα πριν από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία.

Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να οφείλονται σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Ακόμα και στην απόφαση της Ρωσίας να πουλά το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μόνο σε ρούβλια, καθώς και στις επικείμενες φορολογικές υποχρεώσεις των ρωσικών εταιριών οι οποίες θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τους αναλογούντες φόρους πάλι σε ρούβλια.

Πάντως πολλά δυτικά Hedge Funds δείχνουν ενδιαφέρον για τα κρατικά ομόλογα της Ρωσίας, παρά τις κυρώσεις. Ορισμένοι επενδυτές μάλιστα, αναζητούν τρόπους για να παρακάμψουν τις κυρώσεις της Δύσης και τις νομικές παγίδες. «Μια δημοφιλής ιδέα είναι τα hedge funds να δημιουργήσουν ξεχωριστές οντότητες στο Ντουμπάι για να συναλλάσσονται από εκεί, χωρίς τον φόβο των κυρώσεων», αποκαλύπτει κορυφαίος στέλεχος εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων των ΗΠΑ.

Υπάρχει πάντα η οπτική της κερδοσκοπίας, καθώς λόγω της διάχυτης εντυπώσεις περί επικείμενης χρεοκοπίας της ρωσικής οικονομίας, πολλοί κάτοχοι δίνουν τα ομόλογα με μεγάλη έκπτωση. Είναι όμως τέτοια η ζήτηση και μάλιστα από εξαιρετικά έμπειρα επενδυτικά σχήματα, που φαίνεται ότι προεξοφλούν πως η Ρωσία δεν θα πτωχεύσει, άρα αυτοί θα κερδίσουν δισεκατομμύρια με τις εκπτώσεις που αγοράζουν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.