Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στις 2 Μαΐου η προσωρινή κατάργηση των πιστοποιητικών Covid

Ακόμη και εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τη νέα «χαλάρωση» των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Ανάμεσα στα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν είναι η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 2 Μαΐου, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Σήμερα Τρίτη (5/4) στις 2:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως -αντί για την Τετάρτη- η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Νωρίτερα πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με θέμα την έγκριση της τέταρτης δόσης εμβολίου στους ηλικιωμένους στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και στις δύο Επιτροπές βρίσκεται η κατάργηση όλων των περιορισμών της πανδημίας, αλλά ταυτοχρόνως να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Έτσι, δεν αποκλείεται -ίσως και εντός της εβδομάδας- οι «ειδικοί» να δώσουν «πράσινο φως» για το άνοιγμα της πλατφόρμας του εμβολιασμού με τέταρτη δόση στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, που αποτελούν την επικρατέστερη ηλικιακή ομάδα των δικαιούχων.

Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής των επιδημιολόγων (να θυμίσουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν ενέκρινε τη χαλάρωση των περιορισμών πριν από την Κυριακή του Πάσχα), καταλήγει αυτές τις ημέρες στις λεπτομέρειες του σχεδίου για την οριστική χαλάρωσης των μέτρων.

Όταν ολοκληρωθούν οι επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Τουρισμού κ.α, θα καταρτιστεί ο τελικός οδικός χάρτης της άρσης των περιορισμών και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την πρωινή σύσκεψη της Τρίτης (5/4) στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποια μέτρα αναμένεται να καταργήσει η κυβέρνηση

Η κατάργηση όλων των μέτρων θεωρήθηκε επιβεβλημένη, εν πολλοίς και λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ενόψει της έλευσης ξένων επισκεπτών, οι κανόνες που επικρατούν στη χώρα μας για την πανδημία θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτούς των υπόλοιπων χωρών.

Μια Ελλάδα «κλειστή» επίσης, δεν μπορεί να διεκδικήσει μεγάλη μερίδα από την τουριστική «πίτα» που αναμένεται να αρχίσει να «μοιράζεται» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο «χορός» της σταδιακής άρσης των περιορισμών ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με την ανακοίνωση της κατάργησης του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που θα αρχίσει να ισχύει από τις 15 Απριλίου.

Ακολούθησε χθες, η ανακοίνωση για την επέκταση του χρόνου ισχύος των πιστοποιητικών, στους 6 μήνες για τη νόσηση και στους 9 για τον εμβολιασμό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.