Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

O πληθωρισμός μας γύρισε πίσω στα 1995…

Πίσω στο 1995 πρέπει κανείς να ταξιδέψει για να δει διψήφιο αριθμό στον πληθωρισμό και ειδικότερα στο 10%. Τη δεδομένη στιγμή και με τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, είναι πολύ πιθανό ο πληθωρισμός για τον Απρίλιο που διανύουμε να αγγίξει και πάλι το 10% ή ακόμη και να το υπερβεί αυτό το επίπεδο.

Δύο είναι οι παράγοντες που συνηγορούν στη ζοφερή αυτή εκτίμηση. Ο ένας έχει να κάνει με τις τάσεις που υπάρχουν στην αγορά στα ενεργειακά προϊόντα (φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο), οι οποίες μόνο πτωτικές δεν είναι. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι λιανικές τιμές λίγο πολύ έχουν προκαθοριστεί με τα μελλοντικά συμβόλαιο, είναι σίγουρο ότι τα πράγματα μόνο καλύτερα δεν θα είναι, οπότε οι όποιες ελπίδες αποκλιμάκωσης για τη λιανική μετατίθενται για το Μάιο, γράφει το imerisia.gr

Αύξηση της ζήτησης ενόψει Πάσχα

 

Το δεύτερο σχετίζεται με το γεγονός ότι μέσα στον Απρίλιο είναι και το Πάσχα, οπότε και η ζήτηση για προϊόντα αυξάνεται και μάλλον σε τέτοιες συνθήκες είναι μάλλον ασύνηθες να υποχωρούν ο τιμές. Αν αναλογιστεί, βέβαια, κανείς ότι οι παραγγελίες έχουν γίνει και οι τιμές έχουν κλειδώσει, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ελπίδες αποκλιμάκωσης δεν είναι πολλές για τον τρέχοντα μήνα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.